Prosba o radu mzd. účetní - Výpočet daně

• (neregistrovaný)

5. 9. 2011 11:22

Moc prosím o radu - právě mi u klienta provádí kontrolu na všechny daně za roky 2008-10. Klient má několik zaměstnanců na HPP a průběžně na střídačku jim navíc vyplácel na DOPP nějakou odměnu za úklid. Já jsem bohužel z mezd odváděla klasicky zálohovou daň a z DOPP srážkovou. Teď nám to FÚ samozřejmě na zálohové doměří, protože jedno rodné číslo = jedno zdanění, naštěstí na srážkové bude přeplatek. Toto všechno chápu a je mi jasné, že se tím tedy zvýší měsíční odvody, ale nemůžem se dohodnout a pořád nějak nemůžu pochopit, že paní přepočítává i zaměstnancům Výpočet daně, kde vychází ze zvýšeného základu daně - původní základ + základ z DOPP, ale započítává jen původně odvedené zálohy daně, vzhledem k tomu, že se jedná často o ženy samoživitelky a mzdy nebyly moc vysoké, tak původně daň byla mnohem nižší než sleva a nedosáhly ani na bonusy na děti a přesto pokud tedy vychází z původních záloh, tak jim vychází nedoplatek. Já jsem si myslela, že ten přepočet se dělá až po doměření jednotlivých období a pak se vychází z nově vypočtených záloh. Pořád mám pocit, že ty zálohy odvedeme téměř dvakrát - jednou zvýšené v měsíčních odvodech a podruhé v těch nedoplatcích za jednotlivé zaměstnance. opravdu jsem se do toho nějak zamotala, prosím, poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).