Re: Pohoda- ukončení střediska
Souhlasím s p. Jiřinou H, pokud jste transformovali část své firmy na novou právnickou osobu, měla být udělána mimořádná účetní závěrka a dál fungují dvě samostatné právnické firmy. Nedovedu si představit, jak jste vymyslela účtování na bankovním účtu pro tu novou firmu? To je problém pro nějakou specializovanou účetní firmu.
Re: Pohoda- ukončení střediska
Omlouvám se, asi se špatně vyjadřují, samozřejmě má toto
středisko jako nová firma svůj účet a pokladnu. Ale šlo mi o to jak udělat mimořádnou uzávěrku, když účet byl jen jeden
pro všechny střediska. To znamená, že výsledovka byla ok, ale rozvahové účty ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 9. 2011 12:37
Prosím umí mi někdo poradit. Máme v účetnictví několik středisek, kde se účtují jejich náklady a výnosy. Pokladna a bankovní čet je jen jeden pro celou organizaci. Ale teď z jednoho střediska se stala právnická osoba. Výsledovku vyjedu bez problémů, ale s rozvahou je problém, protože
mi u něj nesedí účty např. 314, která byla poskytnuta tomuto středisku byla vyrovnána přes 211, ale tento účet, jak jsem zmínila je pro celou organizaci, to znamená, že na tomto středisku mi stále visí, co s tím. Děkuji moc za radu.