Re: Mateřská dovolená
Zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění
§ 19
odst.3) U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 9. 2011 16:44
Mám rodič.příspěvek do 2 let věku dítěte,nyní jsem nastoupila zpět do zaměstnání na stejné místo.Pokud bych otěhotněla,bude se mi mateřská počítat ze stejného období /když by to bylo do 4 let věku 1.dítěte?/ nebo budu mít úplně nový výpočet a nové rozhodné období?Známá mi totiž říkala o té první variantě,ale mne se to moc nezdá,tak nevím,co je správné.Poradí mi někdo?