Re: výpověď
A proč jste mu nedali výpověď ve ukušební době? Nebo jste ji nesjednali když byla smlouva na dobu určitou?
Vy raději nemyslete a místo si nastudujte zákoník práce a ujasněte si co je to vlastně výpověď !!! Výpověď totiž má svá specifika, nelze ji používat jako obecný název. Stejně tak jako pod pojmem - byt, chata, barák, vila apod. si pod každým představíte něco jiného a ve všem se bydlí. Stejně tak ukončení pracovního poměru může být různým způsobem ale NIKDY jej nelze obecně nazývat VÝPOVĚDÍ - kdy už to lidé, kteří s tím pracují asi pochopí ????
Tak pro upřesnění byla mu poštou zaslán dopis okamžité zrušení pracovního poměru, já tu nebyla, měla jsem dovolenou, řeším jen odhlášky atd.. Takže dle mého tedy zrušený poměr k 26.8. 11, když zadám do pohody neomluvenou absenci od 1.8.-26.8. tak mi vyjde mínusová položka asi -900 kč, které od něj stejně nedostanem. Telefony nezvedá, domluva absolutně žádná. Tak vůbec nevím co s tím. Děkuji
a jestli ho poslali doporučeně...já bych se asi totiž na nějaký dopis, ikdyž už poslaný, vyprdla a odstoupila od smlouvy...takhle jste si to zbytečně zkomplikovali..protože ještě je zde jedna věc, ikdyž jste mu PP ukončili 26.8. neznamená, že PP tímto datumem skončil... § 336 ZP
Okamžité zrušení pracovního poměru a dále jen vyjmenování co vše porušil, neukonč.živ.list, nekomunikace, nedostavení na pracoviště a nevykonaná práce ... ve skratce. na konci věta.. firma se shora uvedených důvodů vypovídá Vaší pracovní smlouvu a okamžitě ruší Váš pracovní poměr. a to mu bylo zasláno doporučeně ...
Ted jsme ještě mluvili s právníkem, potřebovala jsem potvrdit pokud tedy má všechny dny neomluvené, tak jestli je OK, že má mzdu nulovou. Tedy v mínusu. Tak to tak udělám, jen ještě nevím co ELDP vyplnit s nulou?? A zkusím mu zaslat složenku aby nám uhradil zdrav. co za něj zaplatíme a uvidím co bude dál. Všem Vám moc děkuji !!!!!!!
jen na okraj
možná si někdo zde z diskutujících vzpomene, jak se tu před (možná půl rokem až rokem) rozebíral případ, že zam-ec také měl sepsanou PS a nenastoupil (nic neodpracoval)
a nakonec to dospělo až k soudu, kde usoudili, že mu nebyla přidělována práce a zam-tel platil
takže, proto jsem ihned na začátku napsala, že měli řešit hned a ne to řešit s takovou prodlevou a nakonec se ještě dozvídáme, že možná ani PP doposud nebyl vůbec ukončen
takže pozor, abyste se nesetkali třeba u soudu
také nechápu, proč jste mu napsali, že důvodem zrušení je mj. neukončení ŽL
Pokud dojdem k nějakém jasnému výsledku, tak se s vámi podělím. Jen se ještě zeptám pokud by mu byl zaslán dopis do vlastních rukou, a text by nebyl zrušení pracovního poměru, ale zrušení pracovní smlouvy. Tím pádem by se jen odhlásila z OSSZ a žádná mzda by se mu nepočítala?? A neodvádělo by se za něj zdrav.poj. Díky
Delfínku, prac.smlouva začíná.....zaměstnanec se zavazuje, že nastoupí tehdy a tehdy, nenastoupil, všechno bych zrušil, osobně zašel na ZP a OSSz s odhláškami s datumy, kdy měl nastoupit, vymluvte se, že jste měla dovolenou. Zjistěte si, na OSSZ jestli nemarodí, to by bylo blbý
Jasně Pájo, abyste zase neměl kecy, proč srandu, copak pracovní poměr začal?! Delfínek "jako zapomněl" odhlásit zaměstnance, který si nástup "rozmyslel" a basta, aspoň kdybyste poradil nějakou cestu, občas i na úřadech jsou lidi, vy hned bubu a samé útočení. Zase jeden chytrolín, co nikdy neudělal chybu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
6. 9. 2011 8:51
Dobrý den,
prosím o radu, od 1.8. jsme vzali nového zam-ce, smlouvu má dobu určitou do konce října. Ale on bohužel nepřišel ani jednou do práce, takže po urgencíh písemných, mu byla zaslána výpověď k 26.8.. Mzdu má měsíční 8 tisíc. Co teď? Na ossz jsem ho odhlásila, myslím, ještě odeslat ELDP. Ale může mít nulovou mzdu? A co zdrav a soc.poj. ? Ještě jsem se s tím nesetkala. Děkuji