Re: Nárok na dovolenou
pravděpodobně jde o překlep a místo 10 dní má být 100 dní
za r. 2010 se nekrátí
on končí PP? Pokud ne, potom nevadí, že nebude mít letos odpracovaných 60 dnů - bude mít nárok n D za odpracované dny
za každých 21 PD odpracovaných, bude nárok na 1/12 celor. nároku
pokud by se jednalo o PÚ, pak by se nárok na D počítal jinak (PÚ se počítá jako odprac. doba pro nárok na D)
pokud byla nemoc z důvodu PÚ a PP skončí 4.10.2011, pak ve mzdě za říjen 2011 proplatíte zůstatek dovolené za r. 2010 (píšete zůstatek D k 31.10.2010, ale musíte počítat nárok k 31.12.2010 a odečtete dovolenou, kterou již měl za r. 2010 vyčerpanou) a za r. 2011 mu vznikne nárok na 9/10 celor. nároku na D.
není zač, jen uveďte příště ihned, že se jedná o PÚ (nebyla by ta diskuze tak dlouhá)
nakonec jsem se sama do odpovědí tak zamotala, že jsem napsala chybně nárok za letošní rok
správně má být, že mu proplatíte za letošní rok nárok na 9/12 celor. nároku D (napsala jsem chybně 9/10)
Re: je to jinak
To snad není možné, nemůžete ten dotaz napsat pořádně ??? Jestliže šlo o pracovní neschopnost v důsledku úrazu, tak samozřejmě vzniká nárok na dovolenou jako by pracoval.
§ 216, odst. 3 a doporučuju celý dotaz napsat znovu a pořádně, protože jinak odpověď nemůže být nikdy správná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2011 9:27
dobrý den,
poradíte mi prosím, jaký bude mít zaměstnanec nárok na dovolenou v případě, že od 10/2010 je v pracovní neschopnosti?
k 31.12.2010 mu zbývalo 20,5 dovolené.
Pracovní neschopnost mu bude končit 4.10.2011.
Má nárok na dovolenou za každý měsíc i když je to PN?
Děkuji za radu...
VK