Re: Odstupné a opětovný nástup do téže f
Podle mého názoru vzhledem k tomu, že mzdy zpracovává až po Vašem opětovném nástupu nemůže se jednat o odstupné, tzn. musí přidanit, a odvést SP a ZP, jde snad o formu nějaké odměny nebo rovnou nedaňový náklad. Odstupné musí splňovat určité podmínky, což v tomto případě není splněno.
Musíte
§ 68
(1) Bude-li zaměstnanec po skončení pracovního poměru konat práci u dosavadního zaměstnavatele v pracovním poměru nebo na základě dohody o pracovní činnosti před uplynutím doby určené podle počtu násobků průměrných výdělků, z nichž byla odvozena výše odstupného, je povinen tomuto zaměstnavateli vrátit odstupné nebo jeho poměrnou část.
(2) Poměrná část odstupného se stanoví podle počtu kalendářních dnů od nového nástupu do zaměstnání do uplynutí doby podle odstavce 1.
Musel by vám vyplatit jedině odměnu, odstupné ne.
On vám dá nadbytečnost a pak vás na to samé místo přijme ?
Chce vám dát odměnu a ušetřit na odvodech ?
Opravdu zvláštní postupy. Ano, jedině odměnu.
===
Zaměstnavatel mi dal výpověď pro nadbytečnost s 3 odstupnými platy, které mají být vyplaceny ve mzdě za srpen 2011. Já nemohl sehnat jinou práci, tak mi zaměstnavatel nabídl, že mi odstupné platy dá,ale já že s ním uzavřu úplně novou pracovní smlouvu s novou 3 měsíční zkušební dobou. Když čtu v zákoníku práce, je zde psáno, že odstupné se musí vrátit (nebo alespoň jeho alikvotní část) a to jakmile nastoupím zpět do zaměstnání ke stejnému zaměstnavateli. Toto ovšem bude úplně nový PP, tedy vše od nuly. Můžu odstupné dostat a nebo mi má naši domluvu vyplatit formou odměny? Do práce stále chodím, papírově se to prý dořeší.
:-)))..promiňte, ale dá mi výpověď a protože jsme nemohl najít práci, tak mi dá podmínku, že k němu nastoupím a pak mi tedy vyplatí to odstupné
pokud k němu nastoupíte, musíte odstupné vrátit...vždy´t vy se vracíte na to stejné místo, ze kterého jste dostal výpově´d...
...stáhněte výpověď...a je to :-))
ano, pokud vám dal výpověď pro nadbytečnost, musí vám odstupné vyplatit
nějak tomu přestávám rozumět. Dal vám výpověď pro nadbytečnost, tedy je jeho POVINNOSTÍ vyplatit odstupné. Jestliže nastoupíte nebo jste již nastoupil znovu, je vaší POVINNOSTÍ odstupné nebo jeho poměrnou část, bez ohledu na to, že je to nový pracovní poměr, vrátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2011 12:35
Zaměstnavatel mi dal výpověď § 52 c) ZP. PP měl skončit 31.8.2011. Nyní ve mzdě za 8/2011 mi chce vyplatit 3 odstupné platy a od 1.9.2011 příjmout do nového PP na to samé místo se tří měsíční zkušební lhůtou. Může mi 3 platy vyplatit aniž bych je musel vracet ? On mi je vyplatit chce, je to celkem nelogické, ale tak nějak jsme se domluvili. Děkuji za názory.