Re: Platová třída 9
Mateřská i rodičovská se započítává v délce ,po kterou byla čerpána ale max. v délce která platila v té době. Takže např. pokud jste starší ročník - tehdy byla např. rodičovská do 2 let věku dítěte atd.
Jinak součet všech mateřských a rodičovských (na všechny děti) je maximálně 6 let. Napište data narození dětí a dobu, po kterou jste byla doma a já vám napíšu přesně kolik se započítává.
>>Dobrý den,
>>přihlásila jsem se do výběrového řízení na
>>matrikářku,
>>kde uvádějí, že pracovník bude zařazen v 9. platové
>>třídě v souladu s nař. vlády č.564/2006 Sb., ve znění
>>nař. vlády 74/2009 Sb.
>>Z těch zákonů mi jde hlava kolem, můžete mi to,
>>prosím, nějak přeložit? Jestli se započítává do praxe
>>i
>>mateřská a rodičovská dovolená, mám celkem 13 let
>>praxe,
>>jinak 9. Děkuji, Bára
>
>Mateřská i rodičovská se započítává v délce ,po kterou
>byla čerpána ale max. v délce která platila v té
>době. Takže např. pokud jste starší ročník - tehdy byla
>např. rodičovská do 2 let věku dítěte atd.
>Jinak součet všech mateřských a rodičovských (na
>všechny děti) je maximálně 6 let. Napište data narození
>dětí a dobu, po kterou jste byla doma a já vám napíšu
>přesně kolik se započítává. Dekuji,od matur.v r.1998 jsem pracovala do r.2006,kdy jsem nastoupila na rizikove s dvojcaty,v pros.2009jsem nastoupila opet do zamestn.,kde jsem dosud.Nemam predstavu o mzdovem rozpeti v te9.plat.tride pri takove praxi.Mockrat dekuji za odp.a prosim o priblizne upresneni rozpeti mzdy.dekuji,Bara
No datum narození jste nenapsala, takže budu předpokládat, že porod byl v roce 2006 , tj. plně se vám započte do praxe max. 8 týdnů před porodem + doba do 3. let věku dětí.
Ostatní doba - záleží na tom, jakou práci jste vykonávala, podle toho zaměstnavatel může započíst praxi v oboru plně, nebo pokud byla praxe jiná, podle míry využití vám může započíst jednu nebo dvě třetiny.
Takže např. pokud byste vykonávala práci, kde byste potřebovala podobné znalosti (hospodářka, ekonomka, prostě administrativní práce) může započíst i plně, ale také se může rozhodnout, že z této doby započte 1/3 nebo 2/3. Dále např. jste vykonával práci prodavačky - nemusí započíst vůbec nic, nebo pokud usoudí, že jste např. dělala i hodně papírové práce - započte opět 1/3 nebo 2/3, plně nelze.
Takto postupuje u celého zápočtu praxe.
Rozpětí v 9. tarifní třídě je 14.220,- až 21.390,- ovšem od loňského roku se zařazuje o 3 stupně níže, než je doba praxe (v rámci snížení platů ve veřejné správě).
Takže budu-li vycházet z toho, že vám uzná všechnu praxi plně, včetně MD + RD byloby to zhruba 13 let praxe, tj. 7. platový stupeň, což činí 17.770,- ovšem po zařazení o 3 stupně níže, by to byl 4. platový stupeň - 15.890,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2011 19:20
Dobrý den,
přihlásila jsem se do výběrového řízení na matrikářku, kde uvádějí, že pracovník bude zařazen v 9. platové třídě v souladu s nař. vlády č.564/2006 Sb., ve znění nař. vlády 74/2009 Sb.
Z těch zákonů mi jde hlava kolem, můžete mi to, prosím, nějak přeložit? Jestli se započítává do praxe i mateřská a rodičovská dovolená, mám celkem 13 let praxe, jinak 9. Děkuji, Bára