Re: výpočet nároku dovolené
jak myslíte,že "musí" ? Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel.
§ 217:
(2) Zaměstnavatel může určit zaměstnanci čerpání dovolené, i když dosud nesplnil podmínky pro vznik práva na dovolenou, jestliže je možné předpokládat, že zaměstnanec tyto podmínky splní do konce kalendářního roku, popřípadě do skončení pracovního poměru.
Samozřejmě že ano, ale nijak to nesouvisí s tím, jestli mám v práci nárok na dovolenou nebo ne, protože i kdybych sebevíc někde musela být a zaměstnavatel řekne, že z provozních důvodů mi dovolenou nedá, tak prostě nelze. Jinak pro různé životní situace, kdy vás musí uvolnit existují v zákoníku práce překážky na straně zaměstnance nebo NV č. 590/2006 Sb.
Děkuji, já vás také. Skolila mne borelioza, a to docela dost. Mimochodem všem bych ze zkušenosti chtěla doporučit, pokud máte klíště, nestačí sledovat, zda nemáte skvrnu kolem místa, kde bylo přisáto. Kontrolujte minimálně čtvrt roku celé tělo. Já na to přišla hodně pozdě, protože jsem kontrolovala jen místo přisátí a červený flek jsem měla na zadku (který si ovšem v zrcadle moc raději neprohlížím) a klíště na stehně.
A všeobecně se píše jen tom, že se má kontrolovat místo přisátí. Až nyní mi jeden jediný lékař potvrdil, že skvrna se může vyskytovat naprosto kdekoliv.
Hezký den všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
7. 9. 2011 13:36
Máme zaměstnance na HPP od 1.8.2011 na dobu určitou do 31.10.2011.Dovolenou máme 4 týdny. Vypočítala jsme,že by měl mít nárok na 5 dnů dovolené.Je tento výpočet správný?