Re: Rodičovská a práce
pokud se vrátíte do zaměstnání a budete konat práci, kterou máte v PS, pak nebudete na rodič. dovolené, ale budete vedena opět jako každý jiný zam-ec
pokud se dohodnete se zam-telem, je možné pracovat na zkráceném úvazku (pozor, už nemusí zam-tel později akceptovat, pokud byste chtěla ze zkrác. úvazku přejít na plný)
zam-teli je jedno, kdo se stará o Vaše dítě
to zajímá Vaši ZP a kont. místo, které vyplácí RP, jestli jste ještě splňujete podmínku vyplácení rodič. přísp., případně, zda jste stále vedena v kat., za kterou je plátcem ZP stát
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 9. 2011 8:10
Dobrý den,
nyní jsem na RD a ráda bych dělala pro mého zaměstnavatele práci kterou mám v prac. smlouvě. Předpokládám, že tedy není možné sepsat DPP a budu muset mít nějaký zkrácený úvazek a tudíž odvody na zdravotní a sociální- je tomu tak ? Ještě by mi zajímalo zda po dobu práce musím prokázat,že se mi někdo jiný stará o dítě?
Předem děkuji za odpověď.