Konec studia-úřad práce-podpora??

• (neregistrovaný)

8. 9. 2011 22:28

Dobrý den,
    po ukončení studia na střední škole se mi za celé prázdniny nepodařilo sehnat práci. Musím se od 1.září zaregistrovat na úřadu práce?
    Mám nárok na podporu v nezaměstnanosti, když jsem o prázdninách
    nikde nepracova?
    Děkuji,
    Jirka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2011 23:00

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: Konec studia-úřad práce-podpora??
      Na podporu právo nemáte, to zda se zaregistrujete nebo ne, záleží jenom na Vás. Není to povinnost. Ale jelikož již nejste nezaopatřené dítě, tak jste povinen si platit zdravotní pojištění. Pokud se zaregistrujete na ÚP - bude zdravotní pojištění za Vás platit stát.

• 9. 9. 2011 6:47

xy5

zpětně od 1.9. Vás na ÚP nezaregistrují
      pokud se ale zaregistrujete na ÚP během září (nejpozději 30.9.), potom nebudete na své ZP nic dlužný

• 9. 9. 2011 12:37

Jirous (neregistrovaný)

Takže když se na ÚP zaregistruji např. 20.září nemusím zdravotní za dobu od 1.9 do 19.9. doplácet??
      Děkuji všem za rady. Jirka

• 12. 9. 2011 11:26

xy5

už několik let je změna
      nyní platí, že nemusíte doplácet, protože stačí být pojištěný alespoň 1 KD v měsíci
      každopádně je Vaší povinností zajít na svoji ZP (už jste to měl nahlásit, proto tak neprodleně učiňte!) a nahlásit tam, že jste řádně ukončil SŠ, potom jste čerpal poslední prázdniny a můžete jim říci, že se během září zaregistrujete na ÚP
      až se zaregistrujete, potom jste povinen tuto skutečnost také na své ZP nahlásit

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).