Výkon občanské povinnosti

• (neregistrovaný)

12. 9. 2011 11:43

svědek? Přísluší náhrada mzdy?
    Moc prosím nevím si s tím rady, jak postupovat, jak to v práci omluvit a jak zaplatit. Prosím moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 9. 2011 12:43

s (neregistrovaný)

Re: výkon občanské povinnosti
      podle toho, jestli svědčí pro firmu a nebo osobní? osobní - pouze oml.nepl.volno, náhradu požaduje po soudu

• 12. 9. 2011 13:07

karolin.. (neregistrovaný)

mohu se zeptat, jak to pak řešíte ve mzdě? Dostane vyplaceno od soudu. Již jsem to vypsala, nevěděla jsem si rady se ZP zda bude či nebude za něj odvedeno ZP v minimu, ale napsala jsem, že nebude. Zaměstnanec zde nebude celý den a já pak nevím, zda do programu zadat neplacené volno, když on obdrží náhradu od soudu. Nebo tu náhradu ještě danit? To asi udělá soud že? Já si to potvrzení jen založím pro kontrolu ZP, proč jsem neodvedla za ten den ano?

• 12. 9. 2011 14:12

Lenka F. (neregistrovaný)

Jestliže dostane náhradu od soudu, tak od Vás dostane neplacené volno a musíte za něj uhradit ZP. Náhrada od soudu se Vás netýká, je to jeho osobní záležitost, od Vás pouze potřebuje potvrdit průměrný příjem pro soud. Já když jsem jednou toto vyplňovala pro Policii ČR, tak jsem tam uvedla i ZP za neplacené volno, které jsme srazili z výplaty. Policie potom zaplatila všetně tohoto ZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).