Re: úvěr u banky
Paragon za nákup PHM - 501/335
Výpis z kreditní karty o platbě této PHM 335/231
Splátka úvěru-*výpis z BÚ - 231/221
Úroky z kreditního účtu - 562/231 (nákladové)
Úroky výnosové 231/662
Zřiďte si analytiku na 231 na tento účet, musíte k němu dostávat klasické výpisy a podle nich účtovat. Zůstatek Vám musí souhlasit s tím, co máte v účetnictví.
Re: úvěr u banky
Dobrý den,
děkuji moc za odpověď, takže jestli to dobře chápu, tak když mi podnikatel přinese paragon za nákup kartou z úvěru, tak zaúčtuji interním dokladem 501/335 a pak budu postupovat viz výše. Já jsem nepochopila, jak si mám vlastně vůbec ten úvěr vytvořit, když ty peníze vlastně nepřišly jako u klasického úvěru, kdy půjčené peníze přijdou rovnou do banky. Vendy děkuji Vám moc. Hezký zbytek dne. Leona
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 9. 2011 14:17
Dobrý den,
jsem začátečník, můžete mi někdo prosím poradit jak zaúčtovat úvěr u banky? Podnikatel si pořídil v bance úvěr, kdy celkový limit je na 50tis korun - typ účtu je Kreditní karta, platí si z něj PHM a veškeré věci, které hradí kartou. Z běžného účtu pak odcházejí tyto platby na splácení úvěru. Nevím jak to mám zaúčtovat. Na prvním výpisu je uvedeno: Počáteční zůstatek 0,- Kč, Konečný zůstatek - 3235,- Kč. (platby kartou). úroky z čerpání za běžné období 1 Kč, zaplacené úroky 0 Kč.
Můžete mi prosím někdo poradit?