Daňové přiznání - zaměstnanec

• 27. 12. 2011 11:30

Ahoj.

V listopadu 2011 jsem ukončil zaměstnání a do konce roku 2011 žádné další zaměsnání nemám (jsem evidován na úřadu práce). Kdo za mne udělá daňové přiznání? Poslední zaměstnavatel a nebo si jej musím udělat sám?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 12. 2011 12:07

bez přezdívky

Dobrý den, daně a odvody za vás vyřeší zaměstnavatel. Platí to, pokud jste při zaměstnání nepodnikal, neměl příjmy z pronájmu či další příjmy, které musíte danit sám.

• 27. 12. 2011 12:10

bez přezdívky

Doooobře, ale jak můj zaměstnavatel, kterého jsem do listopadu mě, bude vědět, že právě on byl tím posledním? :)

• 27. 12. 2011 13:20

autorka

Dobrý den,

u svého posledního zaměstnavatele jste podepsal prohlášení k dani z příjmu (růžový papír). Toto prohlášení v podstatě nahrazuje čestné prohlášení. Zde mimo jiné prohlašujete, že jste neměl příjmy z podnikání nebo pronájmu a zapíšete zde Vaše případná předchozí zaměstnání (postupná, ne souběžná) a doložíte potvrzením o výši dosaženého příjmu z těchto zaměstnání a sražených zálohách. Zaměstnavatel tedy nemusí pátrat, zda šlo skutečně o poslední zaměstnání. Odpovědný za pravdivost uvedených údajů jste Vy sám.

Dagmar Kučerová  ;)   

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).