Re: HPP a příjem do 2000 Kč...
Píšete HPP. Takže se určitě nejedná o ZMR, protože mzdu jste určitě měli sjednanou tak, že měla překročit 2000 Kč. Pravděpodobně jste si s OSSZ špatně rozuměli, vy jste jim nevysvětlila, že jste ho přijali na HPP. Na nemocenskou nárok má za předpokladu, že nemá vyčerpanou podpůrčí dobu.
To vše za předpokladu, že jde opravdu o HPP, byl tedy sociiálně pojištěn a PP byl ukončen ve zkušební době.
Ano, jedná se o HPP. Měl sjednanou hodinovou mzdu a za ty 2 odprac. dny mu vyšla HM 1500 Kč. Paní z OSSZ chtěla doložit prac.smlouvu + mzdový výměr a usoudila tak, že nárok na nemoc. skutečně nemá. Mzdy již mám zpracované, kde se normálně odvedlo SP + ZP. Jen si teď nejsem jistá, zda je tak správně...
Děkuji.
To se mi nezdá. Z HPP se vždy platí SP a v tom případě je sociálně pojištěn. Můžete napsat, jakmá sjednanou pracovní smlouvu - na kolik hodin ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
14. 9. 2011 8:14
Dobrý den,
zaměstnanec u nás pracoval jen 2 dny. Jeho příjem nedosáhl 2000 Kč. Je to tedy ZMR? Onemocněl v ochranné době, na OSSZ mi řekli, že na nemocenskou nárok nemá, tím, že nedosáhl příjmu nad 2000 Kč. Teď nevím, jak s odvody?
Děkuji za odpovědi.