Re: režim přenesení dph ve stavebnictví
stáhněte si na:
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/dane_novela_zakona_dph_61019.html
a můžete si to zařadit
zkratka Z: zahrnuto
N: nezahrnuto
Je to tak, že v zákoně o DPH přibyl nový §92e s platností od 1.1.2012. Pokud poskytnutí stavební nebo montážní práce spadá dle číselníku CZ - CPA pod kódy 41-43 bude se Vás tento režim týkat. Kompletní číselník CZ-CPA naleznete na stránkách statistického úřadu.
Tak jsem si vytiskla seznam ze stránek doporučených p.Alen, ale moc z toho nejsem moudrá, protože mám geodet.firmu, která např. udělá vyměření pozemku pro stavbu domu - půjde o režim přenesení dań povinnosti nebo ne? Vysloveně např.geodet. práce tam uvedeny nejsou...
Podívala jsem se třeba na inženýrské služby týkající se stavebních projektů a to je pod kódem 71.12.12 , zeměměřičské služby 71.12.34. Podle tohoto zatřídění by asi tyto služby něměli být předmětem režimu přenesení daň. povinnosti.
Bube v tom asi pěkný zmatek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 9. 2011 14:00
Dobrý den, prosím o radu k přenesení daň. povinnosti ve stavebnictví. Nevím, zda tomuto režimu budou podléhat i služby tupu vypracovní projektové dokumentace, provádění stavebního dozoru , provádění výběrových řízení .
Moc děkuji