Re: konec MD- nástup do práce
To, co jste si vybrala na sociálce nesouvisí se zaměstnavatelem. Tam správně uvádíte, že Vám rodičovská , nikoli mateřská , trvá do 3 let věku dítěte. Tedy 30,12,11 byste měla nastoupit.
Za dobu rodičovské dovolené není nárok na ř.dovolenou, protože se nepobvažuje za výkon práce. Jestli jste nečerpala ř.dovolenou po skončení mateřské tak, aby navazovala , zaměstnavatel Vám dovolenou za r.2008 převedl do návratu z Vaší RD.
Jestli tuto i dovolenou z r.2009 máte již vyčerpanou ,je potřeba
domluvit se včas se zaměstnavatelem o Vašem nástupu ev. čerpání zůstatku dovolené nebo nepl.volna.
ano,měla jsem na mysli rodičovsku dovolenou.takže po skončení mateřské, jsem si měla vybrat řádnou dovolenou, nečerpala jsem nic.takže bych dovolenou mohla čerpat po nástupu do práce 30.12.2011. původně jsem měla v plánu, už se do zaměstnání nevracet a nakonec to vypadá i tak, že firma se bude rušit. takže by mi náleželo odstupné+proplacení dovolené? díky
a nebo se bude rušit moje pracovní místo, přece jen, za 3 roky se zaměstavatel zařídil tak, že moje místo už nebude potřeba. má mi říct. pokud bude výpověď z nadbytečnosti (nebo jak se to správně nazývá) náleželo by mi odstupné+proplacení dovolené?
Před návratem do zaměstnání se s předstihem se zaměstnavatelem domluvte na čerpání dovolené na 30.12. ev. dále kdy nastoupíte po dovolené, ostatní nechte na něm. Pokud byste skončila z organizačních důvodů,bude nárok na odstupné i na proplacení zůstatku dovolené.Na výpověď si raději počkejte.
MD si vybírat nemůžete, ta je daná zákonem (28 týdnů, resp. 37 týdnů pokud porodí 2děti) nebo jste nastoupila méně než 6 týdnů před plánovaným porodem?
Vy jste si zvolila pravděpodobně rodič. příspěvek do 3 let dítěte
mohla jste si u zam-tele zvolit čerpání rodič. dovolené, pokud jste tak neučinila, měla byste se 30.12.2011 vrátit zpět do práce
mohla jste si ihned po MD požádat o čerpání dovolené, to byste ji měla nepokrácenou, teď už bude pokrácená
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 9. 2011 14:30
poraďte prosím, 3.12.2008 jsem nastoupila na MD. syn se narodil 29.12.2008,vybrala jsem si 3-letou MD, takže do práce bych měla nastoupit 30.12.2011. Jak je to s dovolenou, za ty 3 roky?
díky dáša