Re: Zdravotní při polovičním úvazku
Nebo může mít minimum zdravotního pokryté jinde (HP, OSVČ). Pak doložit, že je pokryto jinde.
Jestliže máte živnost, kde nabízíte vedení účetnictví, mezd a personalistiky pro středně velké firmy a fyzické osoby, tak to je základní znalost mzdové účetní ( koukla jsem se na vás i přes google).
Lituji vaše klienty a určitě bych si u vás mzdy nenechala zpracovat.
Rádi poradíme, když někdo tápe ve speciálních otázkách nebo laikovi, ale toto???
Také to nedělám. Ale takový jednoduchý dotaz s mailovou adresou mě poněkud překvapil. Tak jsem se jednou koukla.
Přeci jen, již jsem za tu dobu zvyklá, že tu mzdové řeší jiné věci.
A samozřejmě často zaskakující zaměstnanci - ti řeší úplně všechno. Těm se nedivím, také bych měla strach, abych neudělala chybu.
No, víte, a teď už jste si jistá? Ani profesionál neví všechno a sem tam se musí někde zeptat nebo ujistit, ale otázky ze své profese pokládá poněkud jinak, přesněji. Podle formulace Vaší otázky bych totiž tipovala, že o této problematice nevíte vůbec nic.
Dobře, o této problematice vím vše, ale Vy neznáte totální okno? Navíc mzdy téměř nezpracovávám a s tímto jsem se ještě nesetkala, dělám převážně živnostníky bez mezd a těch málo jedou jen minimální mzdu. No jak se rychle a správně optat asi opravdu nevím, abych tu nevzbudila dojem debila, prosím příště mi již nepište raději vůbec nic, děkuji
Proč? Já Vás přece nijak nenapadám. Ani jsem si nezjišťovala, čím se zabýváte a kdybych odpovídala jako první, vysvětlila bych Vám to polopaticky :-) Jen jsem zareagovala na Vaši větu, že jste si nebyla jistá (jako kdybyste to celkem věděla, akorát jste si to chtěla ověřit). Ve Vašem případě totiž nejde o ujištění, ale o vysvětlení něčeho, co neznáte. Kdybyste o tom něco věděla, tak byste se zeptala třeba takto: "Zaměstnanec nedosahuje minimální mzdy. Jak vypočítat doplatek zdr.pojištění?"
Jen poznámka - pokud účtujete účetnictví nebo děláte daňovou evidenci (bez mezd), tak věřím, že ty vědomosti o tomto nepotřebujete. Ale pokud tam nějaké mzdy jsou a Vy jim máte i občas poradit, tak radím si o tom něco nastudovat. Např. jen menšina lidí může mít při plném úvazku jen 8000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
18. 9. 2011 17:08
Dobrý den, kolik mám odvést na zdrav.pojišťovnu při polovičním úvazku? Děkuji Dáša