Re: předváděcí akce- prosím!
Podobná zkušenost. V jednom týdnu nákup, v dalším týdnu vrácení.
Odstoupení od smlouvy + zboží včetně všech povedených dárků (žehličku, který nebyla schválena pro prodej v ČR a podobně) švagr s babičkou odvezli přímo do firmy. Ani je nechtěli pustit přes vrátnici. Švagr prohlásil, že jdou domluvit něco ohledně zájezdu, který firma také nabízí a tak je pustili dál. V sekretariátu si nechali potvrdit převzetí jak odstoupení, tak převzetí zboží. Zaplacenou zálohu babička již nikdy nedostala zpět.
PS. v pondělí vrácení zboží, ve středu šla babička na další akci...
OT: pro zasmání
Můj otec (78, ale jinak mentálně v pořádku) podepsal smlouvu s alternativním dodavatelem el. energie. Bydlím od nich daleko, tak ještě ten večer jsem psal odstoupení (na přání matky), poslal to emailem k jejich sousedům, kteří to vytiskli a další den, dopoledne to otec zanesl na poštu. Když šel zpátky, tak se málem upsal jinému dodavateli.
Když jsem se to dozvěděl, tak jsem byl rozpálený do běla. Podstatné je, že mi nebyl schopen vysvětlit proč.
Re: OT: podobné šméčko na lidi ČMO
je to spíše k pláči, co vše je u nás prakitkováno, já jsem teď pomáhal kamarádovi řešit problém s firmou ze Švýcar, která zde působní jako Český mincovní obchod, zasílá pofidérní nabídky a objednávky, produktem jsou jakési mediale s pochybného kovu, ale ty palby k korunách a jak nezaplatíte, hned vyhrůžky německým právem , soudem atd. Nesetkali jste se s tím taky? Už se o nich dost píše na netu, jsou hodnoceni mezi podvodnými firmami. POZOR na ně.
je smutné, že stát se podvodníků zastává
všude se mluví, píše o těchto podvodech, ale tyto firmy běží dál a stále podvádějí důvěřivé občany
ruku na srdce, dnes se divíte, jak Vaši staří příbuzní mohli něco tak nesmyslného podepsat, ale víte, jak se budete v jejich věku chovat Vy? Možná obrana je, zakázat, aby příbuzní na "výhodné" zájezdy, kde je "vše skoro zadarmo" nejezdili. Ale uvěří, že to s nimi myslíte dobře? Vždyť Vám řeknou, že jim to myslí a že to mají pod kontrolou. Jenže - na předváděčce podlehne Anča, potom Mařka a už to jde a podlehne i ten, kdo odolával.
Víte, chybu může udělat každý, ale důležité je, aby se z ní poučil, a totéž neudělal znovu - jak jsem zde psal o mém otci.
Naopak, v té vesnici bydlí stará paní, která komukoliv, kdo u ní zazvoní řekne pouze 2 následující věty:
"Dejte mi potřebné podklady a kontakt, nechám si poradit od mladých a případně se ozvu. A neříkejte, že se musím rozhodnout na místě, určitě to zase až tak moc nespěchá."
Tyto věty by si měl osvojit každý starší člověk.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 9. 2011 10:09
Dobrý den,
prosím o radu, babička nakoupila na předváděcí akci zboží za 30 tis.- samozřejmě samé blbosti, nyní bych ji chtěla napsat odstoupení od smlouvy, dle smlouvy do 14 dnů. Mám napsat dopis a ihned odeslat i to zboží? Nemáte s tím někdo prosím zkušenosti. Mohu použít § 57 odst. 1 zákona č. 40/1964. Děkuji za rady...