Re: prosím zkušené - kdy odepsat?
mám pohodu, akorát že dělám výdejky jednou za měsíc. máme systém zakázek - ke každé zakázce je v celkové výdejce přiřazena spotřeba materiálu. tak jsem si myslela, že udělám jakoby zakázku na naší firmu, vyskladním v srpnu a v ID zaúčtuju na škody
Re: prosím zkušené - kdy odepsat?
S tím dohadem nesouhlasím .
Existuje rozsudek NSS uložený ve Sbírce rozhodnutí,který účtování o dohadné položce aktivní v případě pojistné události zpochybňuje.
V případě neuzavření pojistné události pojišťovnou do konce roku není možné účtovat přes dohadnou položku aktivní výnos do roku 2011.
Mohou existovat výluky, v rámci kterých pojišťovna nemusí plnit.
Viz NSS 2 Afs 101/2008 - 150 z 18.12.2008
Jak výše uvedeno, samotná pojistná smlouva
a jednání o tom, zda podle ní vůbec bude plněno dostatečným podkladem pro účtování dohadné
položky aktivní není. Existuje zde totiž nejistota nejen o výši plnění, ale v daném případě
i nejistota o titulu plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 9. 2011 13:27
Dobrý den,
v srpnu nám vyhořela část pracoviště. Zničeny byly dva stroje+uskladněné zásoby. Od hasičů mám potvrzení, mám protokoly o zlikvidování strojů i zásob. Zatím ještě ale nemám nic od pojišťovny. Prosím o radu zkušenější - kdy z evidence vyřadit majetek a zásoby (v srpnu nebo až obdržím potvrzení od pojišťovny) a hlavně jak ošetřit DPH, odpisy apod..? nevím si rady, děkuji za každou odpověď.