Re: zaměstnávání na ŽL
hledáte-li zde radu, jak porušovat platné zákony tohoto státu, krátit daně a jiné poplatky a dopouštět se tak protiprávního jednání, tak pochybuji, že Vám někdo něco takového bude vysvětlovat.
Vaše terminologhie svědčí o totální ingnoranci, neznalosti, jako zaměstnavatel netušíte, "vo co go" a jen hlediáte cestu, jak vydělat prachy na hostech a ještě ušetřit na personálu. Vidíme to dnes na každém kroku, podle toho taky restauratérství vypadá.
Nechtěla jsem nikoho z vás nějak mojí otázkou urazit nebo rozčílit. Mě se pouze dotazovala jedna známá, že jí to nabídnul číšník, že by pro ni dělal na ŽL, ale já tvrdila, že by šlo o nějaké porušení zákonů. Tak jak jí to mám správně vysvětlit, že to takto nelze ?
Zákoník práce § 74 odst. 1 „zaměstnavatel má zajišťovat plnění svých úkolů především zaměstnanci v pracovním poměru“
Pokyn Ministerstva financí č. D - 285
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 9. 2011 17:08
Dobrý den, měla bych dotaz. Jak je to se situací, kdybych chtěla zaměstnávat číšníky na jejich ŽL. Nebude to ten schwarc system? Jaké jsou podmínky toho, aby se to neporušilo? A kdo by na to došel ? Děkuji Renata