Zrušení oddlužení

• (neregistrovaný)

19. 9. 2011 17:34

Dobrý den, hledala jsem na internetu informace ohledne zrušení odluženíí. Ale nenašla jsem to co jsem chtěla.....bylo mi v lednu povoleno odlužení. a nyní mi přišlo od správce že nedochází k plnění splátkového kalendáře ve stanovených procentech a že hrozí konkurs. Je tedy možné že po 7 měsících může soud vyhlásit konkurs????Já jsem se domnívala že se tohle řeší nějak až po třech letech.....aby bylo patrné že opravdu není člověk schopen splácet. Já jsem byla dva měsíce nemocná a proto je ten skluz. Ale nyní už mám vyplatu dobou....nemá někdo zkušenost?????

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2011 10:19

r (neregistrovaný)

Re: zrušení oddlužení
      >Dobrý den, hledala jsem na internetu informace ohledne
      >zrušení odluženíí. Ale nenašla jsem to co jsem
      >chtěla.....bylo mi v lednu povoleno odlužení. a nyní mi
      >přišlo od správce že nedochází k plnění splátkového
      >kalendáře ve stanovených procentech a že hrozí konkurs. Je
      >tedy možné že po 7 měsících může soud vyhlásit
      >konkurs????

Ano, dokonce je to jeho povinnost ze zákona. Nedodržení splátkovího kalendáře je porušením schváleného způsobu oddlužení, resp. dohody a má za následek :

§ 418
      (1) Insolvenční soud schválené oddlužení zruší a současně rozhodne o způsobu řešení dlužníkova úpadku konkursem, jestliže

a) dlužník neplní podstatné povinnosti podle schváleného způsobu oddlužení, nebo
      .......

Já jsem se domnívala že se tohle řeší nějak až po
      >třech letech.....aby bylo patrné že opravdu není člověk
      >schopen splácet. Já jsem byla dva měsíce nemocná a
      >proto je ten skluz. Ale nyní už mám vyplatu dobou....nemá
      >někdo zkušenost?????

Je-li dopředu zřejmé, že dočasně nebude možné plnit podmínky dohody, je třeba neprodleně kontaktovat insolvenčního správce a domluvit se na náhradním postupu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).