Re: Samovyměření
V programu ÚČTO postupně rozklikejte Přiznání k DPH/Otázky a novinky/Otázky a odpovědi/Pořízení zboží z EU. Tam najdete přesný návod, jak postupovat.
Podle toho, zda jste měsíční nebo čtvrtletní plátci DPH, zadejte údaje do Přiznání k DPH za září nebo za 3.Q (DUZP dejte v tomto případě s datem 24.8.)
Pavel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 9. 2011 23:35
Dobrý večer, pročítala jsem diskuzi ohledně samovyměření, (odvod a zároveň odpočet, revers charge, zapsat do řádků 3 a 43 DP k DPH), ale stále mi to není nějak jasné. Chápu odpočet, ale jak provedu "odvod"?
Nakoupili jsme náhradní díly, fa bez DPH 517,50 EUR. Faktura byla vystavena 1.7.2011, ale fyzicky se k mě dostala až 24.8.2011. Přepočítam kurzem k 24.8.2011. Měli jsme provést odpočet a odvod ještě za 7/2011 nebo můžeme i za 8/2011? Je tam nějaká lhůta?
Vedeme DE v účtu Tichý a spol. Pochopila jsem, že faktura by se měla navést bez DPH do závazků. Odpočet a odvod by se měl dopočítávat ručně?
Omlouvám se za dotazy, ale ještě jsem se nákupem z EU nesetkala.
Děkui za Vaši pomoc