Re: proplacení dovolené po mateřské dovo
abyste peníze dostala, tak hlavně nepište, že chcete dovolenou proplatit
dovolená se proplácí jen při ukončení PP
požádejte o ČERPÁNÍ dovolené (zůstatek dovolené za r. 2010 + celoroční nárok za r. 2011)
stačí jedna věta - žádnou vědu v tom nehledejte
a také si požádejte o čerpání rodič. dovolené (po vyčerpané dovolené)
o rodič. příspěvek (od státu) si můžete požádat ihned po MD, takže budete mít po nějaký čas souběh příjmů (za dovolenou + RP)
Děkuji
A to musím i u svého zaměstnavatele žádat o čerpání rodičovské dovolené? Já myslela, že když to mám na sociálce již vyřízené je to automatické.
Takže napíšu čeprání dovolené a zaměstnavatel mi to prpolatí? Děkuji mockrát nemám s tímto zkušenosti
na sociálce máte vyřízený rodič. příspěvek (dávka v Kč od státu), u zam-tele si požádáte o rodič. dovolenou (volno u zam-tele)
délka rodič. dovolené se nemusí krýt s délkou pobírání rodič. příspěvku
např. můžete si zažádat o rodič. dovolenou v délce do 2 let dítěte (a pak třeba prodloužit až do 3 let dítěte), ale RP můžete pobírat jen do 2 nebo 3 nebo 4 let dítěte
volba záleží na Vás
Vzor nepotřebujete, stačí dopisem, ale hlavně tam nepište, že ji chcete proplatit, ale čerpat. Dovolenou lze proplatit pouze při skončení pracovního poměru. Dovolenou budete čerpat a současně můžete pobírat rodičovský příspěvek. Zároveň můžete tímto dopisem požádat o čerpání rodičovské dovolené v délce, jakou si zvolíte, nejdéle do 3. let věku dětí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 9. 2011 8:57
Prosím o radu.
Jsem od ledna 2011 na mateřské dovolené s dvojčaty. Končí mi 11.10.2011 a následně nastupuji na 3 letou rodičovskou dovolenou.
U svého zaměstnavatele mám nevyčerpanou dovolenou z roku 2010, kterou chci propolatit a současně dovolenou, která mi vznikla za dobu mateřské dovolené (i tu chci proplatit).
Prosím nemáte někdo nějaký vzor, jak to napsat zaměstnavateli. Aby situaci řádně pochopil a vše mi proplatil.
Děkuji Aneta