Re: Korupce - prosím
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/cast2h10d8.aspx
§367-8
jinak situaci nezávidím. Poctivost je obdivuhodná vlastnost, ale asi bych hlavně zvažovala jaký by to na mě mělo dopad v případě oznámení. Zaleží kde děláte, pod kým děláte, kdo je zodpovědný za proplácení dokladů- za opodstatněnost výdajů, jaké budete mít zastání až na někoho ukážete prstem......
Dobrý den, moc děkuji.
Situace je to zapeklitá, nicméně jde o jednu osobu - ředitele :-(
Jen on sám vede pokladnu a já už mám jistotu, že si padělal razítka a vystavoval doklady do pokladny. Jdu přímo proti hlavě organizace...ale z důvodu, že jakmile by přišla kontrola, mám strach, že by na mě ukázali prstem, že jsem to účtovala (a tuším, že účtuju falešné doklady) a zavřeli by mě. Mám 2 malé děti a nechci být v tom zamotaná.
takže jde vlastně o to, že si tímto způsobem ředitel získává hotovost sám pro sebe ? tak to je síla, ale bohužel si nemyslím, že je to něco neobvyklého. No sama se na základě okolností a poměrů ve firmě musíte rozhodnout co dál. Jsem ale přesvědčena, že by vám v budoucnu nikdo nedokázal, že ste si něčeho všimla , pokud to teda není nějak okaté a i kdyby bylo, tak ste si nevšimla .
tak hodně štěstí v rozhodování :)
Dobrý den, moc děkuji.
>Situace je to zapeklitá, nicméně jde o jednu osobu -
>ředitele :-(
>Jen on sám vede pokladnu a já už mám jistotu, že si
>padělal razítka a vystavoval doklady do pokladny. Jdu
>přímo proti hlavě organizace...ale z důvodu, že jakmile
>by přišla kontrola, mám strach, že by na mě ukázali
>prstem, že jsem to účtovala (a tuším, že účtuju falešné
>doklady) a zavřeli by mě. Mám 2 malé děti a nechci být
>v tom zamotaná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
20. 9. 2011 9:31
Dobrý den,
jsem účetní jedné státní organizace a jsem přesvědčena, že doklady v pokladně jsou falešné. Jde cca o částku 50 tis. Kč.
Existoval nějaký zákon, kdy je účetní toto povinna ohlásit, jinak může být sama postihována.
Z tohoto důvodu bych ráda našla formulaci v zákoně či nařízení, kde je toto uvedeno. Řesím situaci, snažím se ověit doklady, zda tomu tak je. Nicméně přesto bych ráda poprosila o odkaz či formulaci, kde je moje povinnost toto ohlásit. Děkuji