Hlavní navigace

Zálohová faktura

  • (neregistrovaný)

    20. 9. 2011 9:55

    Prosím o radu , vedeme účetnictví ,jsme s.r.o. , pořídili jsme nákladní auto (odprodalo nám s.r.o.) . Firma nám vystavila zálohovou fakturu na 400 000 Kč - cena auta . My auto zálohově splácíme po 50 000 kč. Myslím si ,že faktura není v pořádku , že nám mají vystavovat faktury na jednotlivé zálohové splátky a pak vystavit konečnou fakturu s 0. Nevím jak uplatnit v přiznání DPH. Prosím , jak byste postupovali vy . Firma , od které jsme auto pořizovali tvrdí ,že vše je účetně a daňově v pořádku .

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2011 9:58

      Maxx (neregistrovaný)

      Re: Zálohová faktura
      Já bych to viděla na řádný daňový doklad ke dni předání a k tomu dohodu o splátkách.

    • 20. 9. 2011 10:25

      el (neregistrovaný)

      Re: Zálohová faktura
      Děkuji za radu , ale :
      Máme vystavenou kupní smlouvu na auto ke dni 31.8.2011 , k tomu tu zálohovou fakturu na celou částku včetně DPH a splácíme , jak máme volné finanční prostředky.

    • 20. 9. 2011 11:01

      mmm (neregistrovaný)

      Re: Zálohová faktura
      Měli by jste ke každé splátce obdržet doklad o přijaté platbě aby jste si mohli nárokovat DPH a to že je vystavená záloha na celou částku a postupně se splácí myslím, že nevadí. Ono se obecně o zálohových fakturách neúčtuje-účtuje se až o zálohách jako o financích. Ale není na závadu že se zálohovky účtují-já o nich účtuji také-máme jich hodně a nevyznala bych se v tom a na konci roku se neuhrazené účtují opačným zápisem a k 1.1. se zase zápis vrátí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).