Re: založení s.r.o. jak se stát plátcem
Zajímavé - v době kdy všichni řeší jak se nestat plátcem FU stále odmítá "dobrovolné "registrace.
Jednoduše - pokud poskytnete nebo přijmete službu (reklama, poradenství...) do/z EU stáváte se plátcem ze zákona bez ohledu na obrat.
Re: založení s.r.o. jak se stát plátcem
My jsme normálně podali přihlášku jako dobrovolníci a do důvodu jsme napsali "vývoz zboží" nikdo to nerozporoval ani nechtěli ukázat nějaké smlouvy či cokoli, prostě jsme se stali plátci. Loni v červnu. Taky jse fakt, že jsem se nikoho na FÚ neptala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 9. 2011 14:24
Založil jsem si s.r.o. a nyní bych potřeboval se stát plátcem dph už jenom z důvodu, že podnikám s EU plátci dph. Byl jsem na finančáku a chtěli po mne abych uvedl obrat, ten ovšem je 0 (nově založené s.r.o), bylo mi řečeno, že ani nemá cenu podávat, jelikož to neschválí. Jak mám tedy postupovat abych plátce dph získal a mohl dělat obchody s EU? Můžu je dělat již nyní aniž bych plátce byl? Přidělí mi ho automaticky? Děkuji