Hlavní navigace

Exekuce-z čeho srážky?

  • (neregistrovaný)

    22. 9. 2011 9:31

    Prosím 3 tečky nebo ostatní zkušené - nasměrujte mě prosím na §, který vyjmenovává, co se zahrnuje nebo nezahrnuje do čisté mzdy pro výpočet srážek. Konkrétně mě zajímá, zda se srážka provádí z náhrady za ztrátu na výdělku při pracovním úrazu. A z bolestného? A z odměny DOPP? Vím, že DOPP se tu omílá stále dokola, ale dnes ráno mám okno a nemůžu si vzpomenout, jestli ano nebo ne a z čeho to vyplývá.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 9. 2011 9:37

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-z čeho srážky?
      Pardon, už se mně trošičku jasní - § 299 OSŘ. Z bolestného ne, z náhrady ano, je to tak? Cestovní náhrady se také nepostihují, že? Odměna z DOPP zde vyjmenovaná není, ale tak nějak se mně něco plete, že ji lze postihnout na základě nějakého jiného §.

    • 22. 9. 2011 9:40

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-z čeho srážky?
      Šikulka, vzpomněla jste si. Z bolestného ne, z náhrady ano, z cestovních náhrad ne. Pokud u vás pracuje jenom na DPP, pak z DPP provádět srážky nemůžete, pokud pracuje i na HPP i na DPP, pak i z DPP provádíte srážky.

    • 22. 9. 2011 10:04

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-z čeho srážky?
      Dík Vám i Líbě, dala jsem si totiž kafe. Ještě to podzimní sluníčko kdyby na chvíli vylezlo a trochu mně ten mozek zahřálo, ty závity se nějak nechtějí roztočit.

    • 22. 9. 2011 9:39

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-z čeho srážky?
      Čistá mzda OSŘ § 277, jiné příjmy OSŘ 299 a ZP § 145. V OSŘ DPP jmenovaná není, ale v ZP se píše jenom "odměna z dohod".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).