Dobrý den,
přiznání si podáte sama, uvedete do něj veškeré své příjmy (a výdaje), tedy i příjmy ze závislé činnosti, a to podle údajů, které zaměstnavatel uvede na Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2011. Potvrzení je Vám povinen vydat. Na "Potvrzení" budou také sražené zálohy, ty si ve Vašem daňovém přiznání odečtete od daně (sníží Vám tedy daň nebo vznikne přeplatek, o jehož vrácení můžete požádat na poslední straně daňového přiznání).
S pozdravem
Jan Molín
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 12. 2011 7:52
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, jsem zaměstnaná a jako vedlejší činnost prodávám oblečení co mě zůstalo z podnikání na skladě.
Každý měsíc si přivydělám tak 1500 Kč.
Dočetla jsem se, že budu muset k daňovému přiznání ještě přiložit přehled ( Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a funkčních požitků- o ten mám zažádat u zaměstnavatele, který mě ho vyplní?) myslela jsem, že po mě budou chtít (Roční vyúčtování záloh na daň z příjmů)
Jsem plátce DPH
Potřebuji poradit co my má zaměstnavatel vystavit.
Děkuju Černá