Re: Nárok na daňový bonus?
Samozřejmě, že pokud budete mít min. 4000,- Kč měsíčně, máte na bonus nárok. Pravděpodobně nesplníte podmínku 48 tis za rok, abyste měla nárok na bonus i za 1/11-8/11, ale alespoň od září ano. Nenechte se, ať si účetní pořádně prostuduje zákon o dani z příjmů a neokrádá vás o peníze. Samozřejmě za předpokladu, že daňové zvýhodnění neuplatňuje otec dítěte.
Re: Nárok na daňový bonus?
§35 d)odst.4) Zákon o dani z příjmu:
Plátce daně je povinen vyplatit poplatníkovi měsíční daňový bonus ve výši stanovené tímto zákonem při výplatě příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků, jestliže jejich úhrn vyplacený nebo zúčtovaný tímto plátcem za příslušný kalendářní měsíc (§ 38h odst. 1) dosahuje u poplatníka alespoň výše poloviny minimální mzdy, zaokrouhlené na celé koruny dolů (dále jen "polovina minimální mzdy").
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 9. 2011 10:51
Dobrý den, prosím o radu ohledně daňového bonusu. Od 1/2011 pobírám rodičovský příspěvek. Od 9/2011 jsem nastoupila do zaměstnání a chtěla po mzdové účetní uplatnit daňové zvýhodnění na dítě. Hrubou mzdu budu mít kolem 10.000,-Kč. Účetní mi však zvýhodnění nechce uplatnit, prý na to nedosáhnu, nevyplatí se mi to. Já si ale myslím, že když budu mít měsíčně víc jak 4.000,-Kč, tak mám nárok na bonus. Poradíte mi? Děkuji