Ověření závěrky auditor

• (neregistrovaný)

23. 9. 2011 11:22

prosím, v případě zvýšení ZK u a.s. musí být účetní závěrka ověřena vždy auditorem???
    děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 9. 2011 11:52

jb (neregistrovaný)

Re: ověření závěrky auditor
      zvýšení nebo snížení nemá vliv
      Důležité pro audit je §20
      a) akciové společnosti, pokud ke konci rozvahového dne účetního období, za nějž se účetní závěrka (§ 18 odst. 3) ověřuje, a účetního období bezprostředně předcházejícího, překročily nebo již dosáhly alespoň jedno ze tří uvedených kritérií:

1. aktiva celkem více než 40 000 000 Kč; aktivy celkem se pro účely tohoto zákona rozumí úhrn zjištěný z rozvahy v ocenění neupraveném o položky podle § 26 odst. 3,
      2. roční úhrn čistého obratu více než 80 000 000 Kč; ročním úhrnem čistého obratu se pro účely tohoto zákona rozumí výše výnosů snížená o prodejní slevy a dělená počtem započatých měsíců, po které trvalo účetní období, a vynásobená dvanácti,
      3. průměrný přepočtený stav zaměstnanců v průběhu účetního období více než 50, zjištěný způsobem stanoveným na základě zvláštního právního předpisu,12)

• 23. 9. 2011 11:57

koko (neregistrovaný)

děkuji za odpověď, o těchto podmínkách vím, ale dočetal jsem se, že při zvýšení ZK musí být ověřena účetní závěrka bez výhrad a nevím, jak to mám chápat - jestli ji musím mít nebo když ji mám, tak musí být bez výhrad
      děkuji

• 23. 9. 2011 12:06

V. (neregistrovaný)

Prosím napište, v jakých §§ kterého zákona jste se to dočetl/a

• 25. 9. 2011 15:59

V. (neregistrovaný)

>>>>>prosím, v případě zvýšení ZK u a.s. musí být účetní
      >>>>>závěrka ověřena vždy auditorem???

>>>děkuji za odpověď, o těchto podmínkách vím, ale
      >>>dočetal jsem se, že při zvýšení ZK musí být ověřena
      >>>účetní
      >>>závěrka bez výhrad a nevím, jak to mám chápat -
      >>>jestli
      >>>ji musím mít nebo když ji mám, tak musí být bez
      >>>výhrad
      >>>děkuji
      >>
      >>Prosím napište, v jakých §§ kterého zákona jste se to
      >>dočetl/a
      >>
      >§ 208, odst.5

Sama jsem se s tím ještě nesetkala, jen s případy navýšení kapitálu mimo základní kapitál tvorbou fondu. Na internetu jsem k tomuto našla níže uvedený článek (informace pro případ zvýšení ZK u jinak neauditované společnosti až téměř na konci)

http://www.i-poradce.cz/SubPages/OtvorDokument/Clanok.aspx?idclanok=3632

• 25. 9. 2011 16:35

alen1 (neregistrovaný)

Ano účetní závěrka musí být ověřena auditorem bez výhrad (platí u auditovaných společností).
      (zdroj - Účetní a daňové dopady transakcí v kapitálové společnosti - J.Skalová, P. Čouková)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).