Re: Doúčtování do r.2010-jak s přiznáním
To jsou nápady !!!! Co se Vám tímto zápisem změní v přiznání? Zapoměňte na to!!!!
§17
(4) Po schválení účetní závěrky nesmí účetní jednotka přidávat další účetní zápisy kdykoli později do uzavřených účetních knih s výjimkou případů přeměn společností nebo družstev uvedených v odstavci 3......
Dočetla jsem Vámi uváděný odstavec do konce a myslím si, že bych tuto změnu mohla provést...jak jinak bych měla provést nápravu???
Vy ještě nemáte schválenou závěrku?
Na výsledku se Vám nic nemění, máte "pouze" špatně zaúčtováno což je smutné, ale určitě ne tak zoufalé. Ve výkazech (nemáte zjednodušené?) je ve správném součtovém řádku C. III.Krátkodobé pohledávky.
Prostě to zaúčtujte letos.
No, možná je to zoufalé...jedná se o téměř 4mil. - je to předpis dotace...mám obavy, že by to kontrolní orgány (Min,ESF) mohly posoudit jako špatně, takže bych to raději měla úplně ok :-) Zjednodušené nemáme. Mohl/a byste mi prosím ještě poradit, kde přesně najdu info o schvalování úč. závěrky? Schválenou ji ještě nemám, ale ráda bych si tyto info dohledala...opět moc moc děkuji!!!
Děkuji Vám za radu, ale absolvovala jsem školení, na kterém jsem se dozvěděla, že se účtuje již Rozhodnutí o dotaci a to zápisem 378/346 a v okamžiku podpisu rozhodnutí...tento postup uvádí i NUR, ale potřebné info jsem bohužel zjistila až pozdě :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 9. 2011 9:31
Dobrý den, prosím o radu...teď jsem zjistila, že jsem měla do prosince roku 2010 účtovat předpis dotace - jedná se o zápis 378/346...chci "otevřít" účetnictví doúčtovat a dojde ke změně v rozvaze...jakým způsobem mám toto doložit na FÚ? Podám dodatečné přiznání - stejné jako původní a přiložím pozměněnou rozvahu a přílohu a dopis, kde uvedu, ke kterým změnám došlo a proč toto dělám? Máte prosím s tímto někdo zkušenost?
Předem děkuji za rady :-)