Re: Náhrada škody - část neuhazena
Dobry den,
take me toto ted zajima. Mame podobny připad a šef zamestnanci odpustil rozdíl co nedoplatila pojistovna. Nahradu od pojistovny mam na 648 v nakladech nemam nic, jelikoz to byl plně odepsany notebook. Muzu nechat jen toto uctovani nebo musim nekde zuctovat pohledavku za zamestnancem na 6 a pak na 5 dan. odepsat ?
Re: Náhrada škody - část neuhazena
omlouvam se, ale ted tomu nerozumím.
prosím, můžete mi vysvetlit ?
mám fa za opravu vozu na 10 tis. kč, to zaúčtuji na 511. Prijde mi náhrada od pojistovny na 8 tis. kč, to zúčtuji na 648 a hotovo, ne ?
druhý případ. zaměstnanec poskodí notebook, který je již plně odepsaný. neúčtuji nic na 5xx, jen až mi přijde náhrada od pojištovny tak tu zúčtuij na 648. Dále tam je uvedeno, že máme zbytek požadovat od zaměstnance. Ale šéf rozhodne, že nebudeme nic vyžadovat. Tak nechávám pouze účtování co je výše a neúčtuji o žádné pohledávce vůči zaměstnanci..... může to tak být nebo ne ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 9. 2011 10:55
Zaměstnavatel odpustil zaměstnanci část úhrady škody. Pro firmu je to odpis pohledávky bez vlivu na zisk
Ale jak je to na straně zaměstnance ? Musíme mu tuto částku přidanit ? A co sociální a zdravotní pojištění ?