Re: ceny bytů
ze zkušenosti: nyní je doba k prodeji nevhodná, ceny klesly, proto bych doporučoval počkat, příp. byt pronajímat a pokud bude třeba prodat, tak později. Lze předpokládat, že ceny zase budou stoupat. Jinak pochopitelně cena se odvíjí od lokality, stáří, vybavení atdatd., takže záleží na tom zájemci, jakou cenu v poměru k hlediskům by nabídl, protože i nyní se stane, že jsou zájemci, kteří chtějí byt za každou cenu a rádi zaplatí požadovanou cenu bez ohledu na jejich trend vývoje,.
Já ÚO, v Polici nenzám situaci, ale asi taky nic moc,ne? Tady třeba 1+1 v paneláku spadly už mírně pod 500.000.-Kč, kdo chce více, je to neprodejné, pokud Vás tio nenutí, radím počkat, bude lépe, hlad po bytech je na obzoru.Hlavně bacha na nějaké podezřelé realitky, je jich jako maku a jeden větší gauner než druhý.
Ano, u nás taky nic moc. Máme 3+1 a zájemci nabízí 750 000,-- Kč. Zdá se mi to málo. Jde o to, že my na prodej nespěcháme, ale oni mají zájem už asi dva roky. Jenže před dvěma lety měl byt hodnotu 900 000,-- Kč. Nevím teda, jestli se v té době dal za takovou cenu prodat. Na současnou situaci je 750 000,-- Kč odpovídající. Mám jen strach z toho, aby to nebylo u srarých bytů časem ještě míň.
Nevím, na jakém základě "měl byt hodnotu 900 000,-- Kč"? Můžete se podívat na realitní servery a sleovat ceny (i když jsou toi ceny, za které někdo nabízí - ne za které prodal).
Opravdu nevím, jaká může být poptávka po bytech na malém městě.
Obávám se, že ceny stále klesají.
Loni jsem prodal v krajském městě byt 4+1 za 1160 tis. - a teď jsem rád, že se mi to podařilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 9. 2011 13:02
Dobrý den,
nevím, jestli sem otázka patří, ale není tu někdo, kdo se orientuje a zajímá o ceny bytů? Mám v tom docela nepřehledno. Vlastníme starší panelákový byt a máme zájemce o koupi. S prodejem nepospícháme, tak jak se zachovat. Zda prodat nebo jestli půjdou někdy byty ještě nahoru. Nebo spíš budou starší byty klesat?
Díky za názory
Míša