Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 9. 2011 13:20
Dobrý den, prosím Vás, chtěla jsem se zeptat. Jde dát do nákladů při pořádání kulturní akce, školení atd. i náklady na občerstvení pořadatelů a učinkujících? Vůbec si tím nejsem jistá, protože mě mate, že zaměstnanci si taky musí kupovat obědy a zaměstnavatel si může uplatnit jen 55% ze stravenek a v max. výši asi 44Kč. Jestli se nemýlím.
A potom ještě, jestli jde dát do nákladů náhrada za jízdné z autobusu od pořadatelů. Měla bych doloženo jízdenkami z autobusu.
To mě taky právě mate, protože normálním zaměstnancům se taky neproplácí cestovní výlohy do práce.
Byla bych někomu vděčna, kdyby mi to vysvětlil, jak to správně má být. Nastoupila jsem sem jako nová a nikdo mi nic neřekl k tomu, ale normálně to tady takto všechno do nákladů dávají a žádné cestovní příkazy nebo něco podobného k tomu nedávají. Děkuji předem.