Fakturace u začínajích podnikatelů

• (neregistrovaný)

26. 9. 2011 14:05

pokud např. začnu podnikat v září, zařídím si živnosťák, přihlásím se na zdravotní, sociální (ikdyž zatím nic neplatím, jelikož jsem zaměstnaná ještě někde jinde na hl. prac. poměr) a stanu se plátcem DPH. Problém je v tom, že už jsem pracovala na přípravě nějakého projektu, na kterém stále pokračuji, ale ten pro koho to dělám má zájem, aby jsem mu to začala fakturovat a chtěl by abych tam napsala např. příprava tech. projektu (únor až duben 2011) a já přitom jsem ale založila živnost až teď...je to problém...a nebo pokud bych měla napsat příprava tech. projektu (únor- říjen2011), tedy fakturuji až když už jsem podnikatel a odvádím DPH až když to fakturuji...Nebo je to všechno špatně a já se měla přihlásit k živnosti a na zdr. a soc. už dříve, popřípadě, co s tím můhu dělat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2011 14:29

pája

Re: Fakturace u začínajích podnikatelů
      z hlediska ŽZ se stanete podnikatelem-OSVČ až po ohlášení živnosti a získání živ.oprávnění, pak můžete i fakturovat služby nebo činnosti, které budou předmětem Vašeho podnikání. To by nestačilo tomu objednavateli, kdybyste mu dala FA až po zahájení? Vždyť tam stačí jednoduše napsat příprava tech.projektu r.2011, to snad nemusíte specifikovat, ve kterých měsících jste na tom už pracovala,ne?

• 26. 9. 2011 20:04

Boženka (neregistrovaný)

Re: Fakturace u začínajích podnikatelů
      Vyplatí, nebo aspoń doufám, mám drahě nakoupené soft licence a hlavně bychom se stejně stali v zápětí plátci, jelikož si určitě dáme reklamu na google, a pak se stejně stanu plátcem DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).