Hlavní navigace

Refundace - ELDP

  • (neregistrovaný)

    26. 9. 2011 15:23

    zaměstnanec byl u soudu - veřejný zájem. Proplatili mu přímo 1 100 Kč za osm hodin + cestovné, odvedli ZP a srazili srážkovou daň. Žádná fakturace ze strany zaměstnavatele. Chci se zeptat, jak to mám dát do mzdy? Stačí jen když tam dám obecný zájem 1 den, který půjde vidět ve mzdovém listu? ELDP vystavuje soud? Nevím, jak tam tu ušlou mzdu zahrnout a zda se někam zahrnuje? Byla to srážková daň, takže normálně paní udělám roční zúčtování, nemusí si podávat sama daňové přiznání?
    Prosím o pomoc a moc za ně děkuji. Nejsem si v tomto jistá, je mi škoda, že to nejde do výdělku a nevím, zda se to někam takto zahrnuje, když přes přefakturaci ano.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2011 15:42

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: refundace - ELDP
      Do ELDP to vy určitě psát nebudete, vy jste to nevypláceli. Navíc se domnívám (ale tím si nejsem stopro jistá), že nebylo strženo sociální pojištění, takže to na ELDP nepatří. Pokud bylo SP odvedeno, tak soud vystaví ELDP. Roční zúčtování daní uděláte normálně vy.

    • 26. 9. 2011 15:56

      KF (neregistrovaný)

      Re: refundace - ELDP
      ano, máte pravdu, sociální se neodvádělo. Požadovala bych ho po soudu jen ze strany zaměstnavatele, kdybych mzdu vyplatila a požadovala refundaci. Jen bych nerada poškodila zaměstnance, kdyby si to nenechal vypsat a refundovali bychom na soud, tak by se mi to zahrnulo do vyměřovacího základu a měla bych to na ELDP, ale takto to tam nemám? Jestli to tedy chápu správně? Je lepší to dělat přes fakturu na soud od zaměstnavatele

    • 26. 9. 2011 16:20

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: refundace - ELDP
      Na ELDP jsou jenom příjmy, z nichž je odváděno SP. Pokud z něčeho odváděno není (např. DPP), pak se tento příjem na ELDP neuvádí. Nelamte si s tím hlavu, neodvedl SP, nemá v ELDP, a basta.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).