Okamžité zrušení PP-absence

• (neregistrovaný)

26. 9. 2011 15:46

Dobrý den,

pracovnice už nám 3 týdny nechodí do práce. Na začátku volala, že má nemocnou maminku, ale doklad o OČR, případně neschopenku nedoručila. Nyní telefony nebere, adresu trvalého bydliště má na magistrátu města, nemám jí kam doručit písemné varování upozorňující na Okamžité zrušení PP za zvlášť hrubé porušení pracovní kázně za neomluvenou absenci. Pokud vím, toto varování musí předcházet okamžitému zrušení dle par. 55. Nevíte někdo jak postupovat? Pokud není k sehnání a nemohu jí toto varování doručit? Rádi bychom to s ní ukončili k 30. září.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2011 15:54

Kara (neregistrovaný)

Re: Okamžité zrušení PP-absence
      Pokud její neomluvenou absenci vyhodnotíte jako porušení povinností zvlášť hrubým způsobem, což u tak dlouhého áčka můžete, (podívejte se na formulaci § 55 odst. 1 písm b, ať to napíšete přesně, pracovní kázeň už není), pak žádné upozornění nemusíte zasílat. Zašlete jí rovnou okamžité zrušení doporučeně s doručenkou. Pracovní poměr skončí dnem, kdy si dopis vyzvedla (vrátí se Vám útržek). Pokud si dopis nevyzvedne, vrátí se Vám dopis s vyznačením posledního dne úložní doby na poště. Tímto dnem pak skončí její pracovní poměr. Do té doby ji povedete na neomluvené absenci a musíte odvést zdravotní pojištění, které pak po ní budete vymáhat.
      Abyste s ní mohli skončit 30.9., musela by si dopis 30.9. vyzvednout nebo byste ji museli sehnat a předat jí ho.

• 26. 9. 2011 16:12

HrPe (neregistrovaný)

Ano, máte pravdu, jedná se o porušení povinností zvlášť hrubým způsobem dle § 55 odst.1 písm. b. Ještě budu zkoušet se jí dovolat, ale pokud pošlu zítra okamžité zrušení, bude ležet na poště cca 10 dní nebo jak dlouho to je.. Nerada bych to táhla do dalšího měsíce kvůli jak uvádíte zdravotnímu pojištění, těžko to z ní pak vymůžeme. Za září pár dní odpracovala, tak to půjde z čeho srazit, ale za říjen už ne..to bude problém.
      Ach ti nezodpovědní pracovníci...
      Každopádně děkuji za radu, myslela jsem, že je nutné nejdříve písemné upozornění.

• 26. 9. 2011 16:17

RenataH (neregistrovaný)

Obávám se, že se vám to do dalšího měsíce protáhne. Pokud ale v září ještě něco odpracovala, pak jí dejte výplatu v hotoovsti v pokladně a zdravotní pojištění za říjen jí strhněte, až si pro ni přijde.

• 26. 9. 2011 16:23

HrPe (neregistrovaný)

To jste mě nepotěšila... bohužel u nás je výplata možná pouze převodem na účet. Jednou už jsem řešila tak, že jsem dopředu strhla částku za neomluvenou absenci, která se také protáhla do dalšího měsíce, kde nebylo z čeho strhnout. Další měsíc jsem vrátila zbytek po odečtení zdrav. poj. za neoml. absenci. Asi to také není úplně košér bez souhlasu pracovníka :(

• 26. 9. 2011 16:27

v.e.n.d.y.

Musí to jít i v hotovosti, v takovýhle případech bych vůbec neváhala a tu výjimku udělala!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).