Opravný daňový doklad - doložit na FU?

• (neregistrovaný)

26. 9. 2011 19:01

dobrý den,
    někde jsem zaslechla, že když vystavuji opravný daňový doklad, že to musím nějak doložit na FÚ - je to tak? To jim mám poslat s přiznáním DPH zároveň kopii toho opravného dokladu s vysvětlením proč se to stalo...?

díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 9. 2011 9:20

delfin1

Re: opravný daňový doklad - doložit na F
      Dle mého to neni povinnost, ale někdo tady kdysy radil, že je to lepší, tak to tak dělám, posílám s DPH.

• 27. 9. 2011 10:34

V. (neregistrovaný)

někde jsem zaslechla, že když vystavuji opravný daňový doklad, že to musím nějak doložit na FÚ - je to tak? To jim mám poslat s přiznáním DPH zároveň kopii toho opravného dokladu s vysvětlením proč se to stalo...?

>Dle mého to neni povinnost, ale někdo tady kdysy
      >radil, že je to lepší, tak to tak dělám, posílám s DPH.

........

Jste si jista, že to byla rada, že máte na FÚ posílat s řádným daňovým přiznáním normální opravné daňové doklady?

Nepletete si to náhodou s dodatečným daňový přiznáním na nižší daňovou povinnost nebo na vyšší odpočet?

Nebo nemyslela tazatelka opravu výše daně za dlužníky v insolvenčním řízení podle § 44 zákona o DPH?

• 27. 9. 2011 11:49

mmm (neregistrovaný)

nenene, je to normalne radne dph a v nem je opravny doklad za vracene zbozi. Vypada to, ze jsem to opravdu popletla s DODATECNYM priznanim.
      Diky moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).