Re: Datum uskut. účetního případu
Placeno kartou ke korunovému účtu, takže v bance už to mám vedeno v Kč. A pokud bych účtovala náklady na 518, šel by použít kurz v den platby? Předchozí účetní veškeré výdaje spojené s cestou a hrazené firemní kartou neúčtovala na 512, ale v případě ubytování 518, obchodní večeře 513 apod.
Re: Datum uskut. účetního případu
V bance by se na pětky účtovat vůbec nemělo.Co děláte pokud doklad nepřinese?
Samozdřejmě lze použít i kurz platby, mě osobně to však přijde složitější. Jak dohledáváte ke které cestě ubytování patří?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 9. 2011 8:18
Dobrý den,
mám dotaz ohledně použití kurzu pro přepočet cizí měny. Jednatel zaplatil 15.9. za ubytování v Rakousku (jeho prac. cesta v rámci zaměstnaneckého poměru 15.9.-16.9.) firemní kartou. Doklad přinesl 19.9. Jaký kurz použít pro přepočet? Řekla bych, že kurzem ke dni zaplacení, jelikož k tomu dni došlo k okamžiku uskutečnění úč. případu (platbě závazku). Myslím si to dobře? Moc děkuju za názory.