Přenesení daňové povinnosti

• (neregistrovaný)

29. 9. 2011 8:34

prosím o radu, dostala jsem fakturu za demontovaný materiál, je zde uvedeno AlFe kabely, tato faktura je s DPH. Dívala jsem se do seznamu zboží, které patří do přenesení daň.povinnosti. Je zde kód pro "odpad a šrot ze železa" a potom "hliníkový odpad a šrot", tak nevím, jak to je. Má být faktura s DPH nebo bez DPH. Poradíte někdo? Volala jsem na FÚ na správce daně DPH, ten mi neporadil, že neví.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 9. 2011 9:28

Jana N. (neregistrovaný)

Re: přenesení daňové povinnosti
      domluvte se s dodavatelem, zda by to do přílohy č. 5 ZDPH zařadil. pokud ano, ať předělá fakturu na bez daně a zdaníte vy revers

• 29. 9. 2011 9:36

M.P. (neregistrovaný)

už jsem volala i na finanční ředitelství i na správce daně DPH, nikdo neví, nechápu když hliník i železo podléhá fakturování v režimu přenesení, proč není slitina hliníka a železa také v tomto režimu, ale nevím už , kde se zeptat, tak babo raď, kód v seznamu není. Hlavně že na ředitelství mi řekli, že když si uplatním DPH nesprávně, tak mi to při kontrole vyřadí, super vymyšlené

• 29. 9. 2011 11:26

Jana N. (neregistrovaný)

pokud vám fakturované zboží není v příloze č. 5 vyjmenované dle
      textu na faktuře, ani jej tam dodavatel nezařadil, pak udělejte normálně odpočet ř. 40 jako u ostatníc faktur

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).