Re: Moc děkuji
>>Dobrý den, zaměstnanec má pocit, že mu nebyla
>>vyplacena část mzdy, a proto podal okamžité zrušení
>>PP. Ve
>>skutečnosti mu byla mzda vyplacena v pořádku (pouze z
>>nenárokových prémií mu byly sankčně strženy nějaké
>>peníze
>>za porušení povinností). Můžete mi poradit, jakým
>>způsobem mám reagovat na toto zrušení PP, které se
>>nezakládá na pravdě ? Mohu napsat, že ho nepřijímám ?
>>Nebo
>>jak to mám napsat?
>postup určuje § 70 ZP, záleží na tom, zda zam-tel trvá
>na tom, že zam-nec má dále konat práci, PP trvá, nebo
>zda o něj nemá zájem a bude postupovat dle odst. 2-pak
>by PP skončil dle b) dnem, kdy měl zrušením skončit
Takže když zaměstnavatel nebude trvat na tom, aby dále pracoval, skončí pracovní poměr tím dnem, kdy podle zrušení skončit měl, ale nebude mu náležet odstupné, protože vlastně skončí dohodou, je to tak? Něco jsem přehlédla, nebo tomto případě nemusí zaměstnavatel nijak reagovat?
Vy jste mu vypočítali mzdu i s plnými prémiemi a z čistého jste něco srazili nebo jste mu prostě nepřiznali plnou nenárokovou částku?
nepřiznali jsme mu plnou nenárokovou částku. Kdybychom mu provedli srážku z čisté mzdy, musela bych mít souhlas se srážkou (ten by samozřejmě nepodepsal).
Zaměstnavatel netrvá na dalším zaměstnávání, takže já jsem mu napsala, že okamž.zruš.PP je neplatné, ale v souladu s §70 odst.2) ZP jeho PP končí dnes dohodou.
Jestli to nadepsal okamžité zrušení a píše o tom, že mu nebyla vyplacena nároková částka atd., tak si myslím, že přestože tam napletl slovo výpověď, myslel tím okamžité zrušení. Taky bych to pochopila, jako že končí okamžitě dneškem.
Akorát on píše o nárokové části mzdy a Renata o tom, že jde o nenárokové prémie, tak v tom asi bude spor.
tak tedy: já bych bral jako závazný nadpis:ok.zrušení, slovo výpově´d za terminologocké pochybení zam-ce, které nemá relevanci, PP končí dnes, jak jsem snad správně pochopil a bude se domáhat odstupného. Protože zam-tel nemá zájem ho dále zaměstnávat, platí, že PP skončil dnešním dnem. To ale nebude všem dnům konec, protože mu nevyplatíte odstupné a lze předpokládat, že se ho může domáhat soudně. Vystavte mu potvr. o zam. s dnešním datem, předejte papíry a uvidíte, co provede dále.
Ještě jednou moc děkuji. Jsem sama zvědavá, co bude následovat, protože se chodí radit prý i na OIP (kde mu údajně tvrdili, že musí dostat zaplacené veškeré přesčasové hodiny- musela jsem mu vysvětlovat, že pokud je neměl nařízené, zaměstnavatel mu je zaplatit nemusí).
Má dohodnuté 32 hod. měsíčně (tak jako všichni), to, aby dělal víc, po něm nikdo nechtěl. Chodil sám a dobrovolně, ve vlastním zájmu, aby se něco naučil. Generální ředitel rozhodl, že mu je nezaplatí, protože je neměl nařízené. Pokud se bude o toto chtít soudit, pak si za to nese zodpovědnost GŘ, který mi to na docházce podepsal. To už je ale něco jiného, tyhle hodiny s jeho ukončneím PP nesouvisí, resp. o jejich nezaplacení se nejednalo.
Re: Neplatné zrušení PP - prosím Páju
Ano, postup určuje.
Ale mám ještě dotaz, jaký je vztah k § 72 ZP
"Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním."?
Musí v tom případě dát ještě zaměstnavatel návrh k soudu - uplatnit neplatnost rozvázání PP?
Protože jinak zaměstnanec považuje rozvázání za platné, zaměstnavatel za neplatné - soud musí neplatnost deklarovat?
Re: Neplatné zrušení PP - prosím Páju
>>>Dobrý den, zaměstnanec má pocit, že mu nebyla
>>>vyplacena část mzdy, a proto podal okamžité zrušení
>>>PP. Ve
>>>skutečnosti mu byla mzda vyplacena v pořádku (pouze z
>>>nenárokových prémií mu byly sankčně strženy nějaké
>>>peníze
>>>za porušení povinností). Můžete mi poradit, jakým
>>>způsobem mám reagovat na toto zrušení PP, které se
>>>nezakládá na pravdě ? Mohu napsat, že ho nepřijímám ?
>>>Nebo
>>>jak to mám napsat?
>>postup určuje § 70 ZP, záleží na tom, zda zam-tel
>>trvá
>>na tom, že zam-nec má dále konat práci, PP trvá, nebo
>>zda o něj nemá zájem a bude postupovat dle odst.
>>2-pak
>>by PP skončil dle b) dnem, kdy měl zrušením skončit
>Ano, postup určuje.
>Ale mám ještě dotaz, jaký je vztah k § 72 ZP
>"Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí,
>okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou
>může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u
>soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl
>pracovní poměr skončit tímto rozvázáním."?
>Musí v tom případě dát ještě zaměstnavatel návrh k
>soudu - uplatnit neplatnost rozvázání PP?
NE
>Protože jinak zaměstnanec považuje rozvázání za
>platné, zaměstnavatel za neplatné - soud musí neplatnost
>deklarovat?
NE, pokud se ho nebude zam-tel dovolávat, a to, jak vidno, asi nehrozí, souhlasí s tím, že PP skončil dohodou dnem, kdy měl podle sdělení o ok.zrušení skončit.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 9. 2011 12:21
Dobrý den, zaměstnanec má pocit, že mu nebyla vyplacena část mzdy, a proto podal okamžité zrušení PP. Ve skutečnosti mu byla mzda vyplacena v pořádku (pouze z nenárokových prémií mu byly sankčně strženy nějaké peníze za porušení povinností). Můžete mi poradit, jakým způsobem mám reagovat na toto zrušení PP, které se nezakládá na pravdě ? Mohu napsat, že ho nepřijímám ? Nebo jak to mám napsat?