Re: Exekuce na BÚ
Exekuce na plat byla nařízena, ale teď dostává peníze na ruku (nové zaměstnání), protože to tak má agentura u které je v zaměstnání.. i přesto se provádí tyto srážky u platu na ruku?? A v případě, že je veden v trval.pobytu, kde nepobývá (z důvodu zaměstnání - dojíždění, je v tom pronájmu),nelze se něčeho domáhat u mě?
Nemusím se něčeho obávat??
Pokud v novém zam. dostává peníze na ruku, měl by je mít už ponížené o exekuční srážku ze mzdy. Přítel má povinnost exekutorovi nahlásit nového zam-tele (pokuta 50tis.). Exekutor hledá majetek dlužníka všude, kde by mohl být. Pokud pojme podezření, že bydlí u vás, můžete očekávat jeho návštěvu. O informaci dočasného bydliště se s exekutorem podělí zam-tel (obch. partneři), sousedé,...
Ano to chápu, jen jsem měla namysli, jak píšete, že by mohl pojmout podezření.. takže skrz můj účet, který užíval.. to důvod není, aby se ex domníval, že tady přebývá, něco má.. jen na základě využití mého konta.. mno motám, už mě to trápí dlouho.. abych se do něčehi nenamočila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 9. 2011 12:50
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel má exekuci a již zablokovaný účet. Výplatu si tedy nechal zasílat na mě. K účtu nemá žádná práva, jen mu ji vždy v měsíci vyberu a dám. Nemáme společné bydlení (já bydlím u rodičů a on v podnájmu), nejsme manželé - pouze spolu chodíme a doručovací adresu má jinde. I tak bych se chtěla zeptat, zda může exekutor na můj účet, popř. jak jsem se kdesi dočetla, že se exekutor může domnívat, že zde má pobyt a provést exekuci zde, u nás doma - mých rpdičů.. (zda je k tomu důvod, aby si tohle exekutor myslel, když si na mě zasílá výplatu). Děkuji