Re: mohu se nechat zamestnat na plný ůva
Žádný zákon plnému ID nezakazuje pracovat na plný úvazek. Ovšem podle zákona máte tento důchod přiznaný ,že pracovat jen můžete za mimořádných podmínek.Takže záleží hlavně na tom, o jakou práci se jedná, zda Vám lékař,ke kterému je zaměstnavatel povinen Vás před nástupem poslat, výkon této práce a úvazek doporučí a v čem budou spočívat tyto mimoř.podmínky.
Výdělek není omezen. Doporučuje se nevykonávat na neomezenou , ale na jen určitou dobu nebo na dohodu o provední práce, z které se neodvádí pojistné. To víte, že sociálka má páky, jak si dělá přehled o tom, kdo s přiznaným ID pracuje, takže opatrně.
Re: mohu se nechat zamestnat na plný ůva
Doporučuji podívat se na http://www.vaclavkrasa.cz/poradna.html, je tam řada zodpovězených dotazů na toto téma. Mimo jiné jsem se tam dozvěděla, jak je to s prací za mimořádných podmínek: Toto ustanovení mívají v rozhodnutí o ID zejména lidé, pro které je práce také terapií a proto nejsou omezeni rozsahem vykonávané práce. Ostatním ID 3. stupně doporučuje Václav Krása pracovat max. na 1/3 obvyklé prac. doby, aby u nich nehrozilo přehodnocení ID na nižší stupeň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 9. 2011 8:55
Mám invalidní důchod 3. stupně 9600,- , mám možnost si najít práci kolem 8500,- hrubého měsíčně pokud tuto přijmu mám obavy aby mi nebyl krácen důchod jsem mimo jiné ZTP. Dekuji za případnou odpověď. Novotný Vonoklasy