Re: PPM u osvč
>dobry den, pokud mi dle plateb nemocenskeho vychazi
>nižší PPM,než rodičák, takmi ossz ma doplati do výše
>rod.příspěvku. Jen se chci zeptat, budu mít pak o to
>dorovnání nižší nebo kratší rodičák? děkuji
>
Po dobu pobírání PPM Vám bude na žádost vyplácen doplatek do výše RP.Od skončení PPM budete dostávat RP celý.
>a ještě se chci zeptat, zda má nějaký význam platit si
>kvůli PPM min.nemocenské,nebo si raději platit víc,
>když mi to ale ossz stejně doplatí?
To je na Vás. Bůhví jak to bude po novu.
děkuji...jdemi o to, že když si platím nem.96kč a můžu si platit těch 142 kč, a stále se mi nezvednou zálohy na soc.poj., tak je zbytečné si platit těch 142 kč, ne? A ossz mi stejně doplatí PPM do výše RP. Pak je zbytečené si platit třeba i jen o něco málo víc...mám známou co si platí na nem. 250 kč a podle toho má navýšené i SP a příjmy mít nebude, myslím, danový základ. A PPM se ji z toho stejně vypočítá tak malá, že ji ossz doplatí PPM do výše RP, je to tak? děkuji
a ještě se Vás zeptám, ona má nárok na doplacení PPM do výše RP i v případě, že je souběžně zaměstnaná na HPP a tudíž dostane 2x PPM. Počítám s tím, že v obou případech splnila podmínku poj. poslední dva roky min.270 dní poj. nem. 6-8 týdnů před nástupem na PPM, u osvč - má to na vedlejšák
to zn., že v jejím případě je lepší si platit víc jako osvč, páč i víc dostane. A jen v případě, že by byla osvč, tak je lepší platit min.nem., když by měla min.vyměřovací základ. pak ossz doplatí do výše RP.
Já měla za to, že z HPP - dostane dle % PPM...pokud bude mít nízký příjem...ossz ji doplatí do výše RP....7600kč
a u osvč - vedlejší dostane také doplatek do výše RP...7600k
celkem 15200...
páč i víc dostane. A jen v případě, že by byla
>>>osvč, tak je lepší platit min.nem., když by měla
>>>min.vyměřovací základ. pak ossz doplatí do výše RP.
>>>Já měla za to, že z HPP - dostane dle % PPM...pokud
>>>bude mít nízký příjem...ossz ji doplatí do výše
>>>RP....7600kč
>>> a u osvč - vedlejší dostane také doplatek do výše
>>>RP...7600k
>>>celkem 15200...
>> To by bylo hezké :-))
>a jak to teda je?
Vyměřovací základy se sčítají
děkuji, takže je to tak, že pokud je na HPP a souběžně jako osvč na vedlejšák a platí si SP a nemocenské, tak je to v jejím případě lepší si platit víc, protože vyměřovací základy se sčítají. Každopádně zas tak výhodné to není, protože to co se přeplatí na SP jako osvč, tak ve výsledku zas tolik nedostane a pokud má nízký příjem na HPP, tak je hodně zbytečný si doplácet SP u osvč, protože stát by ji stejně do PPM i z HPP, pokud nebude dosahoavat RP doplatil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 9. 2011 10:02
dobry den, pokud mi dle plateb nemocenskeho vychazi nižší PPM,než rodičák, takmi ossz ma doplati do výše rod.příspěvku. Jen se chci zeptat, budu mít pak o to dorovnání nižší nebo kratší rodičák? děkuji
a ještě se chci zeptat, zda má nějaký význam platit si kvůli PPM min.nemocenské,nebo si raději platit víc, když mi to ale ossz stejně doplatí?