Re: propustka k zubaři
Pokud nebylo možné jít mimo pracovní dobu, jedná se o zdravotnické zařízení a má smlouvu s Vaší ZP, pak máte nárok na volno s náhradou na dobu nezbytně nutnou. Pokud je blíže Vašemu bydlišti nebo pracovišti jiný podobný zubař, je nárok na tak dlouhé volno s náhradou, jako kdybyste šla k tomu bližšímu.
To možná platilo, když si mohl člověk vybrat, ke kterému zubaři půjde. Dnes, když každý musí být rád, že ho vůbec nějaký vezme, /a takových lidí, kteří zubaře nemohou sehnat je alespoň v našem okrese hodně/ je takový vnitropodnikový předpis vůči zaměstnancům dost tvrdý.
hlavně by zam-ci neměli návštěv u lékaře zneužívat, aby to nakonec nevedlo k tomu, že bude nařízení vlády silně zregulováno nebo třeba i zrušeno a pak aby si lidé nechodili k lékaři v době dovolené nebo na neplac. volno
však stačí, jak mají nastavenou novelu Zák. práce (pokud bude schválena)
Vím od známé, že jim zaměstnavatel návštěvu u zubaře proplácí, ale jen v případě, že opravdu není možné jít tam mimo pracovní dobu, u jiných zase vím, že jim zaměstnavatel náhradu mzdy za zubaře neplatí. Nastavuje se to ve vnitropodnikovém předpisu nebo se musí striktně dodržet nařízení vlády? Můžete mě, prosím, na to nařízení vlády odkázat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 10. 2011 9:17
Mám prosím Vás nárok na náhradu mzdy, když jdu k zubaři. Někde jsem slyšela, že ne, tak nevím.