Re: neschopenka - jak postupovat
Jak "asi je to pro zaměstnavatele"? :-)) Není třeba tápat, postačí přečíst si příslušný předpis, konkrétně zákon o nemocenském pojištění - § 61 písm. j) zák. č. 187/2006 Sb.
Povinnosti ošetřujícího lékaře:
j) potvrdit pojištěnci na předepsaném tiskopisu pro účely výplaty dávek nebo poskytování náhrady mzdy, platu nebo odměny nebo sníženého platu (snížené odměny) v době dočasné pracovní neschopnosti trvání dočasné pracovní neschopnosti, a to ke dni vydání tohoto potvrzení nebo nejvýše 3 kalendářní dny dopředu; trvá-li dočasná pracovní neschopnost déle než 14 kalendářních dna v období od 1. ledna 2011 do 31. prosince 2013 déle než 21 kalendářních dnůů , je povinen potvrdit pojištěnci pro účely poskytování náhrady mzdy (platu) nebo sníženého platu (snížené odměny) její trvání vždy ke 14. kalendářnímu dni a v období od 1. ledna 2011 do 31. prosince 2013 k 21. kalendářnímu dni ode dne jejího vzniku,
Re: neschopenka - jak postupovat
A pořád se k neschopence přidává ta příloha - Příloha k žádosti o nemocenské? Nebo už je to vše jinak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 10. 2011 11:54
Dobrý den,
s nemocí jsem se už setkala, ale je to přeci jen nějaký pátek a pořád se vše mění. Mám zaměstnance, který je dlouhodobě nemocný. Jde mi o to, že nevím jak se postupuje v případě, kdy mu lékař napsal potvrzení o trvání prac. neschopnosti (bílý papír) jak ke dni, kdy překročí 21 dní, tak ke konci měsíce. Oba zaslat na sociálku? Předtím mi nikdo při přkročení doby, kdy proplácíme my, tento papír nedodal. Na konci měsíce jsem to běžně posílala, ale tímhle vystavením ke dni překročení jsem se ještě nesetkala. Tak teď drobek tápu :-( Moc děkuji za info.