Dobrý den,
informace k Vašemu dotazu zde: Výpověď nebo dohoda pro nadbytečnost není totéž
Dagmar Kučerová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 12. 2011 23:13
Dobrý den, jsem zaměstnaná v jedné oraganizační složce pod MPSV, mám pracovní poměr na dobu neurčitou a do 9.1.20012 jsem na rodičovské dovolené. Můj zaměstnavatel mi telefonicky sdělil, že mé místo je k 31.12.2011 zrušeno, že 10.1.2012 s nástupem do prac. poměru po rodičovské dovolené dostanu výp. z org. důvodů s nárokem na odstupné. Jiné místo mi nabídnuto nebylo, od 1.1.2012 zaměstnavatel už tuto povinnost ani nemá. Našla jsem si novou práci, a ted pozor pod druhou ogranizační složkou stejného ministerstva, s nástupem od 1.2.2012.Navrhla jsem zatím ústně zaměstanavateli první org. složky, že chci skončit na dohodu z org. změn k 10.1.2012, samozřejmě s odstupným. Tento zaměstnavatel se dozvěděl, že jsem u výběrového řízení druhého zaměstanavatele byla přijata a odstupné mi nechce dát. Vzhledem k tomu, že vím, že mé místo bylo zrušeno k 31.12.2011, mám za to, že mohu 1.2.2012 v klidu nastoupit do nového prac. poměru, protože první zaměstanavatel má překážku na své straně...Já samozřejmě nemám v ruce žádné rozhodnutí prvního zaměstnavatele, že to mé místo bylo zrušeno, prosím vás jak postupovat? Nechci se vzdát odstupného, druhé místo jsem si našla sama, jedná se o jinou organizační složku státu, sic pod stejným Ministerstvem ale i tak...Mohu požadovat u převzetí výpovědi z org. změn, zaznamenání, že mé místo bylo zrušeno k 31.12.2011?Je zaměstnavatel povinen mi to tam dát? Nebo mi vydat kopii rozhodnutí o mém zrušeném místě?
Díky za vaše rady.