Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 10. 2011 12:55
byla jsem v evid.na ÚP, pak těhotenství - rodičák až do 7 let věku dítěte ( z důvodu nemoci dítěte). Opět evidence na ÚP již bez výplaty podpory, ale udělala jsem si na pracáku rekvalifikaci.Teď dítě dovršilo 7 let, končí výplata dávek, ráda bych nastoupila do zam.,ale z důvodu nemoci dítěte musím mít zkrácený úvazek 4 až max.5 hod. Doposud jsem to řešila: v evidenci na ÚP stále a výdělek na DPP (4hod denně a nepřekročím 4000,-Kč). Nemusím tedy platit SZ a ZP. Pokud ale nastoupím na více hodin (což pochop.ÚP po mne vyžaduje, ukončím evidenci, ale v důsledku zkrácen.úvazku nedosáhnu min.mzdy. Znamená to, že si budu muset měsíčně sama doplácet SZ a ZP? A pokud bych pokračovala i na dále s evidencí na ÚP a DPP, jak dlouho mě bude ÚP takto evidovat? A započítává se toto do důchodu, nebo jde o vyloučené doby?