Re: ¨tech.zhodnocení
Vždyť zdaleka ne každá oprava je technické zhodnocení. Kolikrát je to spíš naopak. Vedoucí účtárny?
Re: opravy zaúčtované jako tech.zhodnoc.
Veruu doporučuji vám, abyste se zajistila proti "neznalosti vaší paní vedoucí" tak, že si necháte podepsat, způsob zaúčtování opravy, popř. technického zhodnocení na příkaz paní vedoucí. Vyhnete se pak tomu, že se to sveze na vás, že jste to špatně zaúčtovala.
Opravy, pokud splňují definici opravy se dávají přímo do nákladů a účtují se na příslušné 5 kové účty.
Re: opravy zaúčtované jako tech.zhodnoc.
já si myslím to samé, jsem čersvě po škole, mám výšku, ekonomku..a nic takového jsem tam neslyšela.a ted jsem se ujistila, že nic takového není,zjistím u vedoucí, dle jakého zákona tak mám činit...protože já našla o tech.zhodnocení, to co víme všichni...i, že zaokrouhlení se účtuje do nákladů a ne na 042:(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
5. 10. 2011 13:22
dobrý den, mám opravy budovy, které za celý rok eviduji na účtu 042 a pokud dosáhnou výše 60tis, pro tech.zhodnocení...tak je na konci roku přeúčtuji na tech.zhodnocení. Chci se jen zeptat, zda je správné účtovat na 042 i zaokrouhlení,d ěkuji