Jak probíhá kontrola FÚ

• (neregistrovaný)

5. 10. 2011 23:17

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s kontrolou z finančáku, jak probíhá - příjmy nebo dph.
    Zda kontrolují jen faktury, jestli jsou z nich odvedené daně, nebo jestli to kontrolují přímo z výpisu z účtu, zda jsou všechny přiznané atd.
    Moc děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2011 7:45

janina29 (neregistrovaný)

Re: Jak probíhá kontrola FÚ
      Pokud Vám nahlásí, že kontrolují daně - tak úplně všechno DPH, daň z příjmu. Při DPH faktury přijaté, vydané, zda je správně uplatněno DPH, splatnost faktur, vyjedou si některé firmy a u nich
      pak kontrolují, zda i oni mají v účetnictví tu samou fakturu, nevím
      co děláte, ale jsou schopni přepočítávat materiál na co se kolik použilo, kde máte uskladněny zbytky, jak co účtujete a proč to tak účtujete. samozřejmě kromě+ faktur, tak jim musíte vyjet sjetiny z PC, podle kterých si to kontrolují - tedy Váš účetní program.
      Pokud tohle všechno děláte, tak víte o čem píšu. A kontrola na FU - záleží na jaké úředníky narazíte - ovšem při nějakém nepříjemném jednání není problém zajít přímo za ředitelem a vznést
      námitky. Já kontrolu absolvovala a OPRAVDU jsem skončila až u ředitele, protože takové jednání ze strany úředníků - je jich tam zbytečně moc a jsou důležití.Nakonec se mi musely baby omluvit....

• 6. 10. 2011 9:12

jana h (neregistrovaný)

opravdu záleží, kdo přijde, je to o lidech. K nám k mému překvapení přišli 2 sympatičtí pánové a probíhalo to hladce. Vzhledem k většímu rozsahu našeho účta si vybrali jeden měsíc a ten vzali důkladně doklad po dokladu. Jinak dost kontrolovali přiznání k DPPO, k němu chtěli vše doložit - opravné položky k pohledávkám, dary atd. ....Tak přeji hodně štěstí :)

• 6. 10. 2011 9:32

Ji (neregistrovaný)

Měla jsem kontrolu na jedné firmě - daň z příjmu, účto chtěli na CD + doklady, a myslím si, že záleží po čem konkrétně jdou. Hlavně se zajímali o zakázky, kdo fakturoval (tudíž náklady) a kontrolovali si, jestli i dodavatelé mají ve svém účtu tyto vystavené faktury.

• 6. 10. 2011 9:59

Katka2 (neregistrovaný)

OT Jak probíhá kontrola FÚ
      Mě si pozvali jednou kvůli DPH (protože se mi v přiznání objevil vývoz). Paní se nelíbilo moje DUZP, já řekla že na něm netrvám a že se nechám poučit. Ovšem druhá úřednice vyslovila názor č.3, tak se šlo za vedoucí. Ta všechno smetla a řekla názor č.4, který byl ostatními účastníky akceptován jako jediný správný. Všichni byli spokojeni a šlo se domů :)

• 6. 10. 2011 11:56

pepana (neregistrovaný)

Re: OT Jak probíhá kontrola FÚ
      Moc děkuji!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).